[elektro-etc] Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Karoly Kovacs koka55 at gmx.at
Tue Mar 29 18:48:38 CEST 2016


Bocs, elfelejtettem írni, hogy a gyulai receptje ráadásul állítólag 
titkos is. A csabai (gyári) receptje is valószínűleg az, azonban a 
csabaiak elég jól ismerik. :) Úgy értem, nem a gyárból "szerezték" a 
receptet, hanem az generációk óta apáról fiúra száll, szinte minden 
háznál tudnak (egy-két évtizede legalábbis tudtak) csabait készíteni.

Károly

Karoly Kovacs wrote:
> Én úgy tudom, hogy a fűszerezésben elég nagy a különbség.
>
> Károly
>
> Acs Gabor wrote:
>> Az tényleg úgy van, hogy a csabai és a gyulai között az egyetlen
>> különbség, hogy a csabaiban nincs bors? Vagy a gyulaiban meg kömény
>> nincs?
>>
>> Sajnos a boltban nincs részletezve a fűszerezés, csak annyi, hogy fűszer.
>>
>> Gábor
>>
>> 2016.03.29. 12:09 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>> gyapo wrote:
>>>> Gyerekkoromban egy ismerősnél jártunk látogatóban, és megkínált a
>>>> sürgősen megeendő szalámival, aminek zöldes színű volt a közepe. De
>>>> eszméletlen finom volt, jól bekajáltam belőle és semmi bajom nem volt.
>>>> Hogy mitől volt zöldes, ártalmatlan baktérium vagy penész, azt nem
>>>> tudom.
>>>
>>> Azt hiszem, én tudom.
>>> Akkor csinál ilyet a szalámi, amikor lazán van töltve. Ez hiba, de nem
>>> életbevágó, legalábbis egy ideig. Utána azonban ott bent
>>> menthetetlenül elkezd penészedni. (Volt benne gyakorlatom, mert annak
>>> idején voltak b.csabai rokonok, s magunk töltöttük a csabai
>>> kolbászunkat. Amíg nem tanultunk bele, addig elő-előfordult ilyen baki
>>> nálunk is.)
>>> Szerintem az, hogy nem érezted, a megszépítő messzeségtől van. :) Én
>>> sajnos azonnal megérzem az ilyet, még akkor is, ha - ahogy Te is írtad
>>> - még ehető.
>>>
>>> Károly
>>>
>>>
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list