[elektro-etc] http://m.hvg > lekvár

Xorn toth.endre at gmail.com
Sun Mar 13 13:36:26 CET 2016


Ugyan miért nem?

Én úgy tanultam, hogy szilvát addig melengeti meg kavargatja az ember,  míg
lekvár nem lesz belőle.

Sőt, ki is próbáltam, és tényleg így van.

Best regards,
Andy
On Mar 13, 2016 11:34, "Jozsef Valkai" <vjozsef at valkai.net> wrote:

> Marpedig csak a szilvabol meg melegitesre sem lesz lekvar. :)
>
> --
> ( ͡° ͜ʖ ͡°)
> --
> Valkai Jozsef
> +36 70 36 28 147
> vjozsef at valkai.net
>
>
>
> 2016. március 13. 11:21 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>
> > Most jött meg a múlt héten a lekvár, amit rendeltem.
> >
> > Érdekes módon az osanban lehetett ezt 1-2 évig venni, aztán szép
> > lassacskán kivonták előbb az egyiket, aztán a másikat, végül az összeset.
> > Valahogy az elmúlt években túl sok jó minőségű terméknél láttam ezt, hogy
> > egyszerűen megszüntetik, gondolom a száz forinttal olcsóbb mű izére van
> > kereslet, a rendesre meg nincs.
> >
> > Szóval náluk a szilvalekvár címkéjére az van írva:
> > Összetevők: szilva.
> >
> > Olyan nincs, hogy cukor, sem pektin, sem citromsav sem semmi más. Mégis
> > azt mondják, bármeddig eltartható hűtés nélkül! Az Aldilidi pl. rászokott
> > mostanában, hogy mindenre ráírják, kibontás után hűtőben kell tárolni,
> és 3
> > napon belül meg kell enni. Legyen az fél kiló szalonna, lekvár, akármi.
> >
> > Na, szóval a Bereglekvár azt állítja magáról, hogy 100g lekvár 500g
> > szilvából készül:
> >
> >
> >
> http://www.beregilekvar.hu/beregi-lekvarok/9-szatmar-beregi-szilvalekvar-900g.html
> >
> > Gábor
> >
> > 2016.03.12. 19:11 keltezéssel, lista mail írta:
> >
> >> Pár szem dió+aszalt szilva.
> >> Osztán minden OK :-)
> >>
> >> Az idén tervezem úgy 600 kg abszolút BIO aszalt szilva előállítását.
> >> Nomeg ugyanennyi szilvalekvárét is, ha nem fagy el ... termés, mint
> tavaly
> >> is.
> >> (már 6. éve totál vegyszer mentes a szilvás)
> >>
> >> Tavaly csak pálinkára jutott.
> >>
> >>
> >> 2016. március 12. 17:29 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
> >>
> >> Egy ideje már minden reggel magokkal kezdek. Van az a diákcsemege, meg a
> >>> napraforgó-mag, ezeknél menőbb magokra már sajnálom a pénzt. Az volt a
> >>> koncepcióm, hogy jót tesz a beleknek egy ilyen start, az az éles
> törmelék
> >>> jól végigtisztíthatja a falukat. Azon kívül sok ásványi anyag és
> energia
> >>> így reggelre.
> >>>
> >>> De vigyázni kell, sok bennük a purin, az nem túl jó hosszútávon.
> >>>
> >>>
> >>> Gábor
> >>>
> >>> 2016.03.12. 14:35 keltezéssel, umnyo írta:
> >>>
> >>> Egyet értek Balázzsal, valóban nagyon kevés magot szegetünk, pedig nem
> >>>> kicsit jótékonyak.
> >>>>
> >>>> A lenmag vagy lenmagpehely az kifejezetten ajánlott, de ezenkívül
> >>>> kismillió féle fajta van a 3-4 ismertebb / elterjedtebb olajos mag
> >>>> mellett.
> >>>>
> >>>> Attila
> >>>>
> >>>> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
> >>>>
> >>>> Akkor dió, mogyoró :-)
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> ----
> >>>>>
> >>>>> De az étkezési lenolaj... az számomra a bio/egészség mániások extra
> >>>>> profittal való lehúzásáról szól.
> >>>>> Ugyanolyan átbaszás-lehúzás, mint a himalája só, barna cukor,
> >>>>> nyírfacukor,
> >>>>> paréjmag liszt, stb., stb.
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> 2016. március 12. 12:50 Balázs Bámer írta, <bamerbalazs at gmail.com>:
> >>>>>
> >>>>> A lenolaj... az festékbe való, nem pedig megevésre, szerintem.
> >>>>>
> >>>>>> Meg a víz a habarcsba, NaCl meg a közútra és klórgyártáshoz, ugye?
> >>>>>>
> >>>>>> Érdemes utánanézni, milyen gazdag többszörösen telítetlen
> >>>>>> zsírsavagban, B vitaminokban - bár ez inkább a lenmagra igaz.
> >>>>>>
> >>>>>> A mai magyar ember túl kevés olajos magvat eszik, illetve túl
> >>>>>> egysíkúan csak a napraforgóolajat használja.
> >>>>>>
> >>>>>> szia: Balázs
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >
>


More information about the Elektro-etc mailing list