[elektro-etc] http://m.hvg > lekvár
Karoly Kovacs
koka55 at gmx.at
Sun Mar 13 13:40:59 CET 2016
És hogy tud égetni, amikor kibugyog az üstből. :)
Nemhiába szokták hosszú. "áttételes" fakanállal kevergetni.
Károly
Xorn wrote:
> Ugyan miért nem?
>
> Én úgy tanultam, hogy szilvát addig melengeti meg kavargatja az ember, míg
> lekvár nem lesz belőle.
>
> Sőt, ki is próbáltam, és tényleg így van.
>
> Best regards,
> Andy
> On Mar 13, 2016 11:34, "Jozsef Valkai" <vjozsef at valkai.net> wrote:
>
>> Marpedig csak a szilvabol meg melegitesre sem lesz lekvar. :)
>>
>> --
>> ( ͡° ͜ʖ ͡°)
>> --
>> Valkai Jozsef
>> +36 70 36 28 147
>> vjozsef at valkai.net
>>
>>
>>
>> 2016. március 13. 11:21 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>>
>>> Most jött meg a múlt héten a lekvár, amit rendeltem.
>>>
>>> Érdekes módon az osanban lehetett ezt 1-2 évig venni, aztán szép
>>> lassacskán kivonták előbb az egyiket, aztán a másikat, végül az összeset.
>>> Valahogy az elmúlt években túl sok jó minőségű terméknél láttam ezt, hogy
>>> egyszerűen megszüntetik, gondolom a száz forinttal olcsóbb mű izére van
>>> kereslet, a rendesre meg nincs.
>>>
>>> Szóval náluk a szilvalekvár címkéjére az van írva:
>>> Összetevők: szilva.
>>>
>>> Olyan nincs, hogy cukor, sem pektin, sem citromsav sem semmi más. Mégis
>>> azt mondják, bármeddig eltartható hűtés nélkül! Az Aldilidi pl. rászokott
>>> mostanában, hogy mindenre ráírják, kibontás után hűtőben kell tárolni,
>> és 3
>>> napon belül meg kell enni. Legyen az fél kiló szalonna, lekvár, akármi.
>>>
>>> Na, szóval a Bereglekvár azt állítja magáról, hogy 100g lekvár 500g
>>> szilvából készül:
>>>
>>>
>>>
>> http://www.beregilekvar.hu/beregi-lekvarok/9-szatmar-beregi-szilvalekvar-900g.html
>>>
>>> Gábor
>>>
>>> 2016.03.12. 19:11 keltezéssel, lista mail írta:
>>>
>>>> Pár szem dió+aszalt szilva.
>>>> Osztán minden OK :-)
>>>>
>>>> Az idén tervezem úgy 600 kg abszolút BIO aszalt szilva előállítását.
>>>> Nomeg ugyanennyi szilvalekvárét is, ha nem fagy el ... termés, mint
>> tavaly
>>>> is.
>>>> (már 6. éve totál vegyszer mentes a szilvás)
>>>>
>>>> Tavaly csak pálinkára jutott.
>>>>
>>>>
>>>> 2016. március 12. 17:29 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>>>>
>>>> Egy ideje már minden reggel magokkal kezdek. Van az a diákcsemege, meg a
>>>>> napraforgó-mag, ezeknél menőbb magokra már sajnálom a pénzt. Az volt a
>>>>> koncepcióm, hogy jót tesz a beleknek egy ilyen start, az az éles
>> törmelék
>>>>> jól végigtisztíthatja a falukat. Azon kívül sok ásványi anyag és
>> energia
>>>>> így reggelre.
>>>>>
>>>>> De vigyázni kell, sok bennük a purin, az nem túl jó hosszútávon.
>>>>>
>>>>>
>>>>> Gábor
>>>>>
>>>>> 2016.03.12. 14:35 keltezéssel, umnyo írta:
>>>>>
>>>>> Egyet értek Balázzsal, valóban nagyon kevés magot szegetünk, pedig nem
>>>>>> kicsit jótékonyak.
>>>>>>
>>>>>> A lenmag vagy lenmagpehely az kifejezetten ajánlott, de ezenkívül
>>>>>> kismillió féle fajta van a 3-4 ismertebb / elterjedtebb olajos mag
>>>>>> mellett.
>>>>>>
>>>>>> Attila
>>>>>>
>>>>>> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>>>>>>
>>>>>> Akkor dió, mogyoró :-)
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> ----
>>>>>>>
>>>>>>> De az étkezési lenolaj... az számomra a bio/egészség mániások extra
>>>>>>> profittal való lehúzásáról szól.
>>>>>>> Ugyanolyan átbaszás-lehúzás, mint a himalája só, barna cukor,
>>>>>>> nyírfacukor,
>>>>>>> paréjmag liszt, stb., stb.
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> 2016. március 12. 12:50 Balázs Bámer írta, <bamerbalazs at gmail.com>:
>>>>>>>
>>>>>>> A lenolaj... az festékbe való, nem pedig megevésre, szerintem.
>>>>>>>
>>>>>>>> Meg a víz a habarcsba, NaCl meg a közútra és klórgyártáshoz, ugye?
>>>>>>>>
>>>>>>>> Érdemes utánanézni, milyen gazdag többszörösen telítetlen
>>>>>>>> zsírsavagban, B vitaminokban - bár ez inkább a lenmagra igaz.
>>>>>>>>
>>>>>>>> A mai magyar ember túl kevés olajos magvat eszik, illetve túl
>>>>>>>> egysíkúan csak a napraforgóolajat használja.
>>>>>>>>
>>>>>>>> szia: Balázs
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list