[elektro-etc] http://m.hvg > lekvár
lista mail
jappofan at gmail.com
Sun Mar 13 11:39:34 CET 2016
Valóban, kavargatni is kell közben...
2016. március 13. 11:34 Jozsef Valkai írta, <vjozsef at valkai.net>:
> Marpedig csak a szilvabol meg melegitesre sem lesz lekvar. :)
>
> --
> ( ͡° ͜ʖ ͡°)
> --
> Valkai Jozsef
> +36 70 36 28 147
> vjozsef at valkai.net
>
>
>
> 2016. március 13. 11:21 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>
> > Most jött meg a múlt héten a lekvár, amit rendeltem.
> >
> > Érdekes módon az osanban lehetett ezt 1-2 évig venni, aztán szép
> > lassacskán kivonták előbb az egyiket, aztán a másikat, végül az összeset.
> > Valahogy az elmúlt években túl sok jó minőségű terméknél láttam ezt, hogy
> > egyszerűen megszüntetik, gondolom a száz forinttal olcsóbb mű izére van
> > kereslet, a rendesre meg nincs.
> >
> > Szóval náluk a szilvalekvár címkéjére az van írva:
> > Összetevők: szilva.
> >
> > Olyan nincs, hogy cukor, sem pektin, sem citromsav sem semmi más. Mégis
> > azt mondják, bármeddig eltartható hűtés nélkül! Az Aldilidi pl. rászokott
> > mostanában, hogy mindenre ráírják, kibontás után hűtőben kell tárolni,
> és 3
> > napon belül meg kell enni. Legyen az fél kiló szalonna, lekvár, akármi.
> >
> > Na, szóval a Bereglekvár azt állítja magáról, hogy 100g lekvár 500g
> > szilvából készül:
> >
> >
> >
> http://www.beregilekvar.hu/beregi-lekvarok/9-szatmar-beregi-szilvalekvar-900g.html
> >
> > Gábor
> >
> > 2016.03.12. 19:11 keltezéssel, lista mail írta:
> >
> >> Pár szem dió+aszalt szilva.
> >> Osztán minden OK :-)
> >>
> >> Az idén tervezem úgy 600 kg abszolút BIO aszalt szilva előállítását.
> >> Nomeg ugyanennyi szilvalekvárét is, ha nem fagy el ... termés, mint
> tavaly
> >> is.
> >> (már 6. éve totál vegyszer mentes a szilvás)
> >>
> >> Tavaly csak pálinkára jutott.
> >>
> >>
> >> 2016. március 12. 17:29 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
> >>
> >> Egy ideje már minden reggel magokkal kezdek. Van az a diákcsemege, meg a
> >>> napraforgó-mag, ezeknél menőbb magokra már sajnálom a pénzt. Az volt a
> >>> koncepcióm, hogy jót tesz a beleknek egy ilyen start, az az éles
> törmelék
> >>> jól végigtisztíthatja a falukat. Azon kívül sok ásványi anyag és
> energia
> >>> így reggelre.
> >>>
> >>> De vigyázni kell, sok bennük a purin, az nem túl jó hosszútávon.
> >>>
> >>>
> >>> Gábor
> >>>
> >>> 2016.03.12. 14:35 keltezéssel, umnyo írta:
> >>>
> >>> Egyet értek Balázzsal, valóban nagyon kevés magot szegetünk, pedig nem
> >>>> kicsit jótékonyak.
> >>>>
> >>>> A lenmag vagy lenmagpehely az kifejezetten ajánlott, de ezenkívül
> >>>> kismillió féle fajta van a 3-4 ismertebb / elterjedtebb olajos mag
> >>>> mellett.
> >>>>
> >>>> Attila
> >>>>
> >>>> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
> >>>>
> >>>> Akkor dió, mogyoró :-)
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> ----
> >>>>>
> >>>>> De az étkezési lenolaj... az számomra a bio/egészség mániások extra
> >>>>> profittal való lehúzásáról szól.
> >>>>> Ugyanolyan átbaszás-lehúzás, mint a himalája só, barna cukor,
> >>>>> nyírfacukor,
> >>>>> paréjmag liszt, stb., stb.
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> 2016. március 12. 12:50 Balázs Bámer írta, <bamerbalazs at gmail.com>:
> >>>>>
> >>>>> A lenolaj... az festékbe való, nem pedig megevésre, szerintem.
> >>>>>
> >>>>>> Meg a víz a habarcsba, NaCl meg a közútra és klórgyártáshoz, ugye?
> >>>>>>
> >>>>>> Érdemes utánanézni, milyen gazdag többszörösen telítetlen
> >>>>>> zsírsavagban, B vitaminokban - bár ez inkább a lenmagra igaz.
> >>>>>>
> >>>>>> A mai magyar ember túl kevés olajos magvat eszik, illetve túl
> >>>>>> egysíkúan csak a napraforgóolajat használja.
> >>>>>>
> >>>>>> szia: Balázs
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >
>
More information about the Elektro-etc
mailing list