[elektro-etc] http://m.hvg > lekvár
Jozsef Valkai
vjozsef at valkai.net
Sun Mar 13 11:34:12 CET 2016
Marpedig csak a szilvabol meg melegitesre sem lesz lekvar. :)
--
( ͡° ͜ʖ ͡°)
--
Valkai Jozsef
+36 70 36 28 147
vjozsef at valkai.net
2016. március 13. 11:21 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
> Most jött meg a múlt héten a lekvár, amit rendeltem.
>
> Érdekes módon az osanban lehetett ezt 1-2 évig venni, aztán szép
> lassacskán kivonták előbb az egyiket, aztán a másikat, végül az összeset.
> Valahogy az elmúlt években túl sok jó minőségű terméknél láttam ezt, hogy
> egyszerűen megszüntetik, gondolom a száz forinttal olcsóbb mű izére van
> kereslet, a rendesre meg nincs.
>
> Szóval náluk a szilvalekvár címkéjére az van írva:
> Összetevők: szilva.
>
> Olyan nincs, hogy cukor, sem pektin, sem citromsav sem semmi más. Mégis
> azt mondják, bármeddig eltartható hűtés nélkül! Az Aldilidi pl. rászokott
> mostanában, hogy mindenre ráírják, kibontás után hűtőben kell tárolni, és 3
> napon belül meg kell enni. Legyen az fél kiló szalonna, lekvár, akármi.
>
> Na, szóval a Bereglekvár azt állítja magáról, hogy 100g lekvár 500g
> szilvából készül:
>
>
> http://www.beregilekvar.hu/beregi-lekvarok/9-szatmar-beregi-szilvalekvar-900g.html
>
> Gábor
>
> 2016.03.12. 19:11 keltezéssel, lista mail írta:
>
>> Pár szem dió+aszalt szilva.
>> Osztán minden OK :-)
>>
>> Az idén tervezem úgy 600 kg abszolút BIO aszalt szilva előállítását.
>> Nomeg ugyanennyi szilvalekvárét is, ha nem fagy el ... termés, mint tavaly
>> is.
>> (már 6. éve totál vegyszer mentes a szilvás)
>>
>> Tavaly csak pálinkára jutott.
>>
>>
>> 2016. március 12. 17:29 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>>
>> Egy ideje már minden reggel magokkal kezdek. Van az a diákcsemege, meg a
>>> napraforgó-mag, ezeknél menőbb magokra már sajnálom a pénzt. Az volt a
>>> koncepcióm, hogy jót tesz a beleknek egy ilyen start, az az éles törmelék
>>> jól végigtisztíthatja a falukat. Azon kívül sok ásványi anyag és energia
>>> így reggelre.
>>>
>>> De vigyázni kell, sok bennük a purin, az nem túl jó hosszútávon.
>>>
>>>
>>> Gábor
>>>
>>> 2016.03.12. 14:35 keltezéssel, umnyo írta:
>>>
>>> Egyet értek Balázzsal, valóban nagyon kevés magot szegetünk, pedig nem
>>>> kicsit jótékonyak.
>>>>
>>>> A lenmag vagy lenmagpehely az kifejezetten ajánlott, de ezenkívül
>>>> kismillió féle fajta van a 3-4 ismertebb / elterjedtebb olajos mag
>>>> mellett.
>>>>
>>>> Attila
>>>>
>>>> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>>>>
>>>> Akkor dió, mogyoró :-)
>>>>>
>>>>>
>>>>> ----
>>>>>
>>>>> De az étkezési lenolaj... az számomra a bio/egészség mániások extra
>>>>> profittal való lehúzásáról szól.
>>>>> Ugyanolyan átbaszás-lehúzás, mint a himalája só, barna cukor,
>>>>> nyírfacukor,
>>>>> paréjmag liszt, stb., stb.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> 2016. március 12. 12:50 Balázs Bámer írta, <bamerbalazs at gmail.com>:
>>>>>
>>>>> A lenolaj... az festékbe való, nem pedig megevésre, szerintem.
>>>>>
>>>>>> Meg a víz a habarcsba, NaCl meg a közútra és klórgyártáshoz, ugye?
>>>>>>
>>>>>> Érdemes utánanézni, milyen gazdag többszörösen telítetlen
>>>>>> zsírsavagban, B vitaminokban - bár ez inkább a lenmagra igaz.
>>>>>>
>>>>>> A mai magyar ember túl kevés olajos magvat eszik, illetve túl
>>>>>> egysíkúan csak a napraforgóolajat használja.
>>>>>>
>>>>>> szia: Balázs
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list