[elektro-etc] Légszenny > faaprítás

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Fri Jan 23 13:33:56 CET 2015


kazan , nincs az ajton szellozo - az also ajtoval nem bibelodok , mert azon
beallitott huzatszabalyzo , termosztat van .

bye
dexter


2015. január 23. 10:23 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:

> Nálam úgy megy, hogy van két oldalt a negyed rönk, a kettő közé dobálok
> összegyűrt reklámújságot, erre dobálom a gyújtósnak aprított fát, és fölé a
> nagyobbakat.
> Kész sikerélmény, amikor 1 db gyufával begyújtom az egészet, minden egyéb
> trükközés nélkül.
>
> Emlékszem a hőpisztolyos módszerre, még ősz elején írtad, még nem
> próbáltam.
>
> Az ajtó rácsukás ugye azt jelenti, hogy nyitva van az ajtón lévő szellőző?
>
>
> Gábor
>
> 2015.01.23. 5:57 keltezéssel, charles hoss írta:
>
>> hasznalsz gyujtost ?
>> nalunk most az a szokas hogy folos , szemet papirdobozba bedobalunk nemi
>> egheto , nagy feluletu szemetet (kave hej, tormelek agak , ujsagpapir ,
>> dio
>> stb) es a felbevagott fakat erre teszem ra .
>> a begyujtas egy osszetekert ujsagpapirral tortenik : hopisztollyal
>> megfujom
>> , bebarnul , beizzik aztan felrobban , igazi durva szurolangot kepez es
>> ahova odaer a hopiszoly sugaraval egyutt az pillanatok alatt feher izzasig
>> hevul . a doboz ahogy elkapja a sugarat pillanatok alatt felizzik , aztan
>> racsukom az ajtot es mar kesz is . onnantol eg , beindul a kemeny huzatja
>> es nem all le.
>>
>> bye
>> dexter
>>
>> 2015. január 22. 16:35 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>>
>>  Mikor vettem a fát, akkor beszéltünk róla, hogy hosszabbat, vagy
>>> rövidebbet érdemes-e venni, az lett a szavazás, hogy a rövidebb az
>>> kisebb,
>>> és a kisebből mindig több tömeg fér el adott térfogatban.
>>>
>>> Na ma dolgoztam egy kicsit. Kiválogattam olyan 'hasábokat', amik a rendes
>>> kör keresztmetszetű rönk fele, tehát félhenger. ezeket szeletelgettem
>>> ujjnyi vastag lapokra, és a lapokat aprítottam tovább gyújtósnak.
>>> Rácsodálkoztam, hogy az egy talicska félhengerből lesz bő másfél, majdnem
>>> kettő talicska gyújtós.
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> Gábor
>>>
>>> 2015.01.22. 16:08 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>>
>>>  Nem, a bükköt készen veszem, kalodában, hasítva.
>>>> Igaz, az utóbbi egy-két évben romlott a minőség. Pár éve még szinte
>>>> centire egyformák voltak a darabok (hoszában is, széltében is), ma már
>>>> ahogy esik, úgy puffan. Így aztán van, amikor hasítani kell egy részét.
>>>> És
>>>> tényleg, valóban elég nehéz a bükköt hasítani.
>>>> Megj.: és magyar a fa. Ezt a globális világot soha nem értettem.
>>>> Ausztria
>>>> bele tud fulladni a fába, annyi van neki, Mo-nak alig van fája, de azt a
>>>> keveset is exportálja. (De hát ezt már sokszor megénekeltük itt a listán
>>>> is, főleg a világ másik végéről importált élelmiszerekkel kapcsolatban.)
>>>>
>>>> Károly
>>>>
>>>> Acs Gabor wrote:
>>>>
>>>>  A bükköt szoktad hasogatni? Eddig a tölggyel tüzeltem, azt prímán tudom
>>>>> hasítani, de az a pár bükk, ami közé került, sokkal problémásabb volt.
>>>>>
>>>>>
>>>>> Gábor
>>>>>
>>>>> 2015.01.21. 18:36 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>>>>
>>>>>  Nálam fatüzelés - is - van van, de csak a begyújtás a gázos, ha
>>>>>>
>>>>>>> elérte a megfelelő munkapontot, onnan minden oké.
>>>>>>>
>>>>>>>  Bennünket mindig megdícsérnek a kéményseprők. :)
>>>>>> Száraz (előre vásárolt, azaz nélunk sok hónapon keresztül
>>>>>> felstokizott) bükkfával tüzelünk (a gázkazán mellett). És valóban úgy
>>>>>> van, ahogy írod, a begyújtáskor van pár percig füst, utána elenyésző,
>>>>>> szinte nem is látni a kéményen semmit, csak a meleg levegő remegését.
>>>>>> Igaz, én sem mértem, de nagy gond nem lehet, ha a kéményseprők mindig
>>>>>> tisztának találják a kéményünket. Ha már itt vannak, persze
>>>>>> "hivatalból" végigtolják benne a szerszámukat, de szinte semmi szenny
>>>>>> sem szokott kijönni.
>>>>>>
>>>>>> Károly
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>


More information about the Elektro-etc mailing list