[elektro-etc] Légszenny > faaprítás
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Fri Jan 23 13:36:45 CET 2015
Ja, úgy könnyű :)
És a hőmérsékletből ő tudja, hogy mikor lehet lezárni a levegőt?
Gábor
2015.01.23. 13:33 keltezéssel, charles hoss írta:
> kazan , nincs az ajton szellozo - az also ajtoval nem bibelodok , mert azon
> beallitott huzatszabalyzo , termosztat van .
>
> bye
> dexter
>
>
> 2015. január 23. 10:23 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>
>> Nálam úgy megy, hogy van két oldalt a negyed rönk, a kettő közé dobálok
>> összegyűrt reklámújságot, erre dobálom a gyújtósnak aprított fát, és fölé a
>> nagyobbakat.
>> Kész sikerélmény, amikor 1 db gyufával begyújtom az egészet, minden egyéb
>> trükközés nélkül.
>>
>> Emlékszem a hőpisztolyos módszerre, még ősz elején írtad, még nem
>> próbáltam.
>>
>> Az ajtó rácsukás ugye azt jelenti, hogy nyitva van az ajtón lévő szellőző?
>>
>>
>> Gábor
>>
>> 2015.01.23. 5:57 keltezéssel, charles hoss írta:
>>
>>> hasznalsz gyujtost ?
>>> nalunk most az a szokas hogy folos , szemet papirdobozba bedobalunk nemi
>>> egheto , nagy feluletu szemetet (kave hej, tormelek agak , ujsagpapir ,
>>> dio
>>> stb) es a felbevagott fakat erre teszem ra .
>>> a begyujtas egy osszetekert ujsagpapirral tortenik : hopisztollyal
>>> megfujom
>>> , bebarnul , beizzik aztan felrobban , igazi durva szurolangot kepez es
>>> ahova odaer a hopiszoly sugaraval egyutt az pillanatok alatt feher izzasig
>>> hevul . a doboz ahogy elkapja a sugarat pillanatok alatt felizzik , aztan
>>> racsukom az ajtot es mar kesz is . onnantol eg , beindul a kemeny huzatja
>>> es nem all le.
>>>
>>> bye
>>> dexter
>>>
>>> 2015. január 22. 16:35 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>>>
>>> Mikor vettem a fát, akkor beszéltünk róla, hogy hosszabbat, vagy
>>>> rövidebbet érdemes-e venni, az lett a szavazás, hogy a rövidebb az
>>>> kisebb,
>>>> és a kisebből mindig több tömeg fér el adott térfogatban.
>>>>
>>>> Na ma dolgoztam egy kicsit. Kiválogattam olyan 'hasábokat', amik a rendes
>>>> kör keresztmetszetű rönk fele, tehát félhenger. ezeket szeletelgettem
>>>> ujjnyi vastag lapokra, és a lapokat aprítottam tovább gyújtósnak.
>>>> Rácsodálkoztam, hogy az egy talicska félhengerből lesz bő másfél, majdnem
>>>> kettő talicska gyújtós.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Gábor
>>>>
>>>> 2015.01.22. 16:08 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>>>
>>>> Nem, a bükköt készen veszem, kalodában, hasítva.
>>>>> Igaz, az utóbbi egy-két évben romlott a minőség. Pár éve még szinte
>>>>> centire egyformák voltak a darabok (hoszában is, széltében is), ma már
>>>>> ahogy esik, úgy puffan. Így aztán van, amikor hasítani kell egy részét.
>>>>> És
>>>>> tényleg, valóban elég nehéz a bükköt hasítani.
>>>>> Megj.: és magyar a fa. Ezt a globális világot soha nem értettem.
>>>>> Ausztria
>>>>> bele tud fulladni a fába, annyi van neki, Mo-nak alig van fája, de azt a
>>>>> keveset is exportálja. (De hát ezt már sokszor megénekeltük itt a listán
>>>>> is, főleg a világ másik végéről importált élelmiszerekkel kapcsolatban.)
>>>>>
>>>>> Károly
>>>>>
>>>>> Acs Gabor wrote:
>>>>>
>>>>> A bükköt szoktad hasogatni? Eddig a tölggyel tüzeltem, azt prímán tudom
>>>>>> hasítani, de az a pár bükk, ami közé került, sokkal problémásabb volt.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Gábor
>>>>>>
>>>>>> 2015.01.21. 18:36 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>>>>>
>>>>>> Nálam fatüzelés - is - van van, de csak a begyújtás a gázos, ha
>>>>>>>> elérte a megfelelő munkapontot, onnan minden oké.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Bennünket mindig megdícsérnek a kéményseprők. :)
>>>>>>> Száraz (előre vásárolt, azaz nélunk sok hónapon keresztül
>>>>>>> felstokizott) bükkfával tüzelünk (a gázkazán mellett). És valóban úgy
>>>>>>> van, ahogy írod, a begyújtáskor van pár percig füst, utána elenyésző,
>>>>>>> szinte nem is látni a kéményen semmit, csak a meleg levegő remegését.
>>>>>>> Igaz, én sem mértem, de nagy gond nem lehet, ha a kéményseprők mindig
>>>>>>> tisztának találják a kéményünket. Ha már itt vannak, persze
>>>>>>> "hivatalból" végigtolják benne a szerszámukat, de szinte semmi szenny
>>>>>>> sem szokott kijönni.
>>>>>>>
>>>>>>> Károly
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
More information about the Elektro-etc
mailing list