[elektro-etc] Légszenny > faaprítás

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Fri Jan 23 10:23:16 CET 2015


Nálam úgy megy, hogy van két oldalt a negyed rönk, a kettő közé dobálok 
összegyűrt reklámújságot, erre dobálom a gyújtósnak aprított fát, és 
fölé a nagyobbakat.
Kész sikerélmény, amikor 1 db gyufával begyújtom az egészet, minden 
egyéb trükközés nélkül.

Emlékszem a hőpisztolyos módszerre, még ősz elején írtad, még nem próbáltam.

Az ajtó rácsukás ugye azt jelenti, hogy nyitva van az ajtón lévő szellőző?


Gábor

2015.01.23. 5:57 keltezéssel, charles hoss írta:
> hasznalsz gyujtost ?
> nalunk most az a szokas hogy folos , szemet papirdobozba bedobalunk nemi
> egheto , nagy feluletu szemetet (kave hej, tormelek agak , ujsagpapir , dio
> stb) es a felbevagott fakat erre teszem ra .
> a begyujtas egy osszetekert ujsagpapirral tortenik : hopisztollyal megfujom
> , bebarnul , beizzik aztan felrobban , igazi durva szurolangot kepez es
> ahova odaer a hopiszoly sugaraval egyutt az pillanatok alatt feher izzasig
> hevul . a doboz ahogy elkapja a sugarat pillanatok alatt felizzik , aztan
> racsukom az ajtot es mar kesz is . onnantol eg , beindul a kemeny huzatja
> es nem all le.
>
> bye
> dexter
>
> 2015. január 22. 16:35 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>
>> Mikor vettem a fát, akkor beszéltünk róla, hogy hosszabbat, vagy
>> rövidebbet érdemes-e venni, az lett a szavazás, hogy a rövidebb az kisebb,
>> és a kisebből mindig több tömeg fér el adott térfogatban.
>>
>> Na ma dolgoztam egy kicsit. Kiválogattam olyan 'hasábokat', amik a rendes
>> kör keresztmetszetű rönk fele, tehát félhenger. ezeket szeletelgettem
>> ujjnyi vastag lapokra, és a lapokat aprítottam tovább gyújtósnak.
>> Rácsodálkoztam, hogy az egy talicska félhengerből lesz bő másfél, majdnem
>> kettő talicska gyújtós.
>>
>>
>>
>>
>> Gábor
>>
>> 2015.01.22. 16:08 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>
>>> Nem, a bükköt készen veszem, kalodában, hasítva.
>>> Igaz, az utóbbi egy-két évben romlott a minőség. Pár éve még szinte
>>> centire egyformák voltak a darabok (hoszában is, széltében is), ma már
>>> ahogy esik, úgy puffan. Így aztán van, amikor hasítani kell egy részét. És
>>> tényleg, valóban elég nehéz a bükköt hasítani.
>>> Megj.: és magyar a fa. Ezt a globális világot soha nem értettem. Ausztria
>>> bele tud fulladni a fába, annyi van neki, Mo-nak alig van fája, de azt a
>>> keveset is exportálja. (De hát ezt már sokszor megénekeltük itt a listán
>>> is, főleg a világ másik végéről importált élelmiszerekkel kapcsolatban.)
>>>
>>> Károly
>>>
>>> Acs Gabor wrote:
>>>
>>>> A bükköt szoktad hasogatni? Eddig a tölggyel tüzeltem, azt prímán tudom
>>>> hasítani, de az a pár bükk, ami közé került, sokkal problémásabb volt.
>>>>
>>>>
>>>> Gábor
>>>>
>>>> 2015.01.21. 18:36 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>>>
>>>>> Nálam fatüzelés - is - van van, de csak a begyújtás a gázos, ha
>>>>>> elérte a megfelelő munkapontot, onnan minden oké.
>>>>>>
>>>>> Bennünket mindig megdícsérnek a kéményseprők. :)
>>>>> Száraz (előre vásárolt, azaz nélunk sok hónapon keresztül
>>>>> felstokizott) bükkfával tüzelünk (a gázkazán mellett). És valóban úgy
>>>>> van, ahogy írod, a begyújtáskor van pár percig füst, utána elenyésző,
>>>>> szinte nem is látni a kéményen semmit, csak a meleg levegő remegését.
>>>>> Igaz, én sem mértem, de nagy gond nem lehet, ha a kéményseprők mindig
>>>>> tisztának találják a kéményünket. Ha már itt vannak, persze
>>>>> "hivatalból" végigtolják benne a szerszámukat, de szinte semmi szenny
>>>>> sem szokott kijönni.
>>>>>
>>>>> Károly
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>



More information about the Elektro-etc mailing list