[elektro-etc] Kókuszzsír keverve

elight elight at gmail.hu
Wed Jan 14 12:51:18 CET 2015


Szia,


Jó a kókuszzsír, újabban mi is ezt favorizáljuk.
Az tapasztaltam kevésbé ég meg a forró sütőben,
mint az olaj a sütésnél.  Szerintem is keverheted..

Vasárnap pl.  disznócombot sütöttünk benne..
Olyan szeletet ami 2 - 3cm széles, bőrős , kb 30cm átmérőjü
  és a közepén  van egy kis csontpucni.
Sütés után le van öntve a kisült zsírral kevert kókuszzsírjával ,
  és dobozban hűtőben tartjuk..
Időnként ha sorrakerül , egy -két  szeletke  kerül lemetszésre ,
feltétnek , vagy akár  önmagában reggelire vacsorára..
Vajpuha, száraz, fínom  husi..

Jobb is mint akármelyik turmixolt mindentbele húsipari termék..

Ja sütés előtt 2 napot pácoltam olivaolajos fűszerkeverékben,
hogy megadjam a módját.

Üdv István


2015-01-14 12:39 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> A kacsazsír tényleg nagyon finom, én már nagyon rég nem ettem zsíros 
> kenyeret, de tegnap rápróbáltam.
> Egyébként a kókuszzsírt is szokták valami fűszerrel, hagymákkal 
> felütni, és úgy egész elfogadható zsíros kenyeret ad.
>
> Most az az egyik elképzelésem, hogy a húst úgyis előre befűszerezem, 
> azt kisütöm lassan a vegyes zsírban, és így amit kapok zsírt a végére, 
> az is finom lesz, és talán kevésbé káros mint önmagában a zsír.
>
> Addig nézegettem a boltban a felvágottak összetételét vs. árát, hogy 
> arra jutottam, jobban járok ha inkább konfitálok magamnak, és abból 
> lesz a szendvicsem. Sokáig eláll úgy is, munka meg nincs túl sok vele.
>
>
> Gábor
>
> 2015.01.14. 12:00 keltezéssel, Topybear írta:
>> Ami miatt én nem keverném, hogy míg a kacsazsír kenyéren is élvezetes
>> magában, addig a kókuszzsír nem annyira. Én nem rontanék a hagymás
>> zsíroskenyér élvezetén :D
>> Szerkezetileg gyakorlatilag megegyeznek, gond nélkül keverhetők.
>>
>> Topy
>>
>> PS: Mondjuk a kókuszzsír az inkább olaj (határon van az olvadáspontja,
>> nálunk zsír, termőhelyen olaj).
>>
>> 2015. január 14. 11:47 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>>
>>> Úgy hozta, hogy van itthon annyi kókuszzsír és annyi kacsazsír, hogy a
>>> kettőt összeadva tudnék egy jót konfitálni. De nem tudom, hogy van-e 
>>> ennek
>>> valami hátránya. Vélemények? Boltba menni most nem akarok.
>>>
>>>
>>>
>>> -- 
>>>
>>>
>>> Gábor
>>>
>>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list