[elektro-etc] Kókuszzsír keverve
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Wed Jan 14 12:39:27 CET 2015
A kacsazsír tényleg nagyon finom, én már nagyon rég nem ettem zsíros
kenyeret, de tegnap rápróbáltam.
Egyébként a kókuszzsírt is szokták valami fűszerrel, hagymákkal felütni,
és úgy egész elfogadható zsíros kenyeret ad.
Most az az egyik elképzelésem, hogy a húst úgyis előre befűszerezem, azt
kisütöm lassan a vegyes zsírban, és így amit kapok zsírt a végére, az is
finom lesz, és talán kevésbé káros mint önmagában a zsír.
Addig nézegettem a boltban a felvágottak összetételét vs. árát, hogy
arra jutottam, jobban járok ha inkább konfitálok magamnak, és abból lesz
a szendvicsem. Sokáig eláll úgy is, munka meg nincs túl sok vele.
Gábor
2015.01.14. 12:00 keltezéssel, Topybear írta:
> Ami miatt én nem keverném, hogy míg a kacsazsír kenyéren is élvezetes
> magában, addig a kókuszzsír nem annyira. Én nem rontanék a hagymás
> zsíroskenyér élvezetén :D
> Szerkezetileg gyakorlatilag megegyeznek, gond nélkül keverhetők.
>
> Topy
>
> PS: Mondjuk a kókuszzsír az inkább olaj (határon van az olvadáspontja,
> nálunk zsír, termőhelyen olaj).
>
> 2015. január 14. 11:47 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
>
>> Úgy hozta, hogy van itthon annyi kókuszzsír és annyi kacsazsír, hogy a
>> kettőt összeadva tudnék egy jót konfitálni. De nem tudom, hogy van-e ennek
>> valami hátránya. Vélemények? Boltba menni most nem akarok.
>>
>>
>>
>> --
>>
>>
>> Gábor
>>
>>
More information about the Elektro-etc
mailing list