[elektro-etc] KVfőző

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Mon Jan 12 23:23:32 CET 2015


A kavegep meglepo modon ugyanugy , reprodukalhato es stabil modon mukodik
akar kocsmaban van, akar egy terharmonizalt high-end espresseriaban :) ez
alapjan a muszaki megoldasait , tartossagat kritizalni igazi zsirsznob
muhaha kategoria.
Kb annyira mint azt mondani hogy a daralas kezzel jobb , reprodukalhatobb
eredmenyt ad mint egy pontosan beallithato meretu automata egyadagos
daralo. Nalunk nem fer bele a +-.5g tures. A mereseim szerint joval
kevesebb mint fele a szoras.
Bye
Dexter
 On Jan 12, 2015 10:58 PM, "Kaczmarek Edvard" <edk-elektro at babakezek.hu>
wrote:

>
>  Ki talalta ki ezt a kilenc atmoszferat? Mi alapjan ? Osszetorik a kave?
>>
>
> Eszpresszósok generációi tapasztalat alapján. Ez az olasz nemzeti
> eszpresszóintézet szabványa.
>
> Necessary portion of ground coffee 7 g +- 0,5
> Exit temperature of water from the unit 88°C +- 2°C
> Temperature of the drink in the cup 67°C +- 3°C
> Entry water pressure 9 bar +- 1
> Percolation time 25 seconds +- 5 seconds
> Viscosity at 45°C > 1,5 mPa s
> Total fat > 2 mg/ml
> Caffeine < 100 mg/cup
> Millilitres in the cup (including froth) 25 ml +- 2,5
>
>
>  Nem parasztvakitas, nyomasmerovel teszteljuk hogy tudja-e. 11 hatareset 12
>>
>
> Én is nyomásmérővel állítom 9-re (pontosabban 10-re a kávépogácsa hiánya
> miatt).
>
>  Ez a kavegep evekig ment egy kocsmaban napi 100+ kaveval. Szerintem
>> kiszolgalja a hugicat.
>>
>
> Ez már muhaha kategória. Kocsma és a jó kávé???
>
>
> Ed
>
>


More information about the Elektro-etc mailing list