[elektro-etc] KVfőző

Kaczmarek Edvard edk-elektro at babakezek.hu
Tue Jan 13 08:02:39 CET 2015


A kocsmai üzemeltetés alapján nem a tartósságát kritizáltam, hanem azt állítom, a késztermék minőségére ebből nem lehet következtetni. Elnézést, ha félreérthető voltam.

Ed

Sent from a tamagotchi

On January 12, 2015 11:23:32 PM CET, charles hoss <charles.hoss at gmail.com> wrote:
>A kavegep meglepo modon ugyanugy , reprodukalhato es stabil modon
>mukodik
>akar kocsmaban van, akar egy terharmonizalt high-end espresseriaban :)
>ez
>alapjan a muszaki megoldasait , tartossagat kritizalni igazi zsirsznob
>muhaha kategoria.
>Kb annyira mint azt mondani hogy a daralas kezzel jobb ,
>reprodukalhatobb
>eredmenyt ad mint egy pontosan beallithato meretu automata egyadagos
>daralo. Nalunk nem fer bele a +-.5g tures. A mereseim szerint joval
>kevesebb mint fele a szoras.
>Bye
>Dexter
>On Jan 12, 2015 10:58 PM, "Kaczmarek Edvard" <edk-elektro at babakezek.hu>
>wrote:
>
>>
>>  Ki talalta ki ezt a kilenc atmoszferat? Mi alapjan ? Osszetorik a
>kave?
>>>
>>
>> Eszpresszósok generációi tapasztalat alapján. Ez az olasz nemzeti
>> eszpresszóintézet szabványa.
>>
>> Necessary portion of ground coffee 7 g +- 0,5
>> Exit temperature of water from the unit 88°C +- 2°C
>> Temperature of the drink in the cup 67°C +- 3°C
>> Entry water pressure 9 bar +- 1
>> Percolation time 25 seconds +- 5 seconds
>> Viscosity at 45°C > 1,5 mPa s
>> Total fat > 2 mg/ml
>> Caffeine < 100 mg/cup
>> Millilitres in the cup (including froth) 25 ml +- 2,5
>>
>>
>>  Nem parasztvakitas, nyomasmerovel teszteljuk hogy tudja-e. 11
>hatareset 12
>>>
>>
>> Én is nyomásmérővel állítom 9-re (pontosabban 10-re a kávépogácsa
>hiánya
>> miatt).
>>
>>  Ez a kavegep evekig ment egy kocsmaban napi 100+ kaveval. Szerintem
>>> kiszolgalja a hugicat.
>>>
>>
>> Ez már muhaha kategória. Kocsma és a jó kávé???
>>
>>
>> Ed
>>
>>


More information about the Elektro-etc mailing list