[elektro-etc] Citromsav, azaz aszkorbinsav, azaz C-vitamin

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Wed May 14 21:58:08 CEST 2014


nem egeszen . ott specialis a helyzet , mert nem mergezheted meg amibe
teszed utana .
az embert nem kellhet antibiotikummal megtomni , mig a konzerveknel a ph
eltolasa , sozas , cukorozas stb szeria eljaras .

bye
dexter



2014. május 14. 20:30 Benedek I. írta, <renyta at t-online.hu>:

> Szondi wrote:
>
>> Szia Mágus!
>>
>> 2014.05.14. 19:49 keltezéssel, Cser Tamas írta:
>>
>>> Benedek I. <renyta at t-online.hu> írta, 2014. 05. 14.:
>>>
>>>> Szerintem aníg van leve, tehát tud párologni és persze, ha nem nő a
>>>> nyomás, addig stabilan 100 fok a hőmérséklete! A kukta az, amire
>>>> gondolsz,
>>>> nem?
>>>>
>>> a kuktában  (ez a gyári) a 112celsius eléréséhez 1,6bar-on kell
>>> (lehet), a bolti kukta súlyszelepet duplájára növelve 3,2baron
>>> 124-125 celsius érhető el
>>> 112 celsius borsó, kukorica, stb konzerválásához kell
>>> 125 celsius a húsos konzervekhez kell
>>>
>>>
>>>
>> Miért is? A csírátlanításhoz elég a tartósabb 90 fok is. Vagy van más
>> oka?
>> Üdv.:
>> Anonymus
>>
>
> Szerinted a gyógyászati sterilizátorok (autokláv) miért 120 C fok felett
> működnek?! 90 fokon csak a már amúgy is kehes bacik pusztulnak.:)
>
> bi
>


More information about the Elektro-etc mailing list