[elektro-etc] Citromsav, azaz aszkorbinsav, azaz C-vitamin
Benedek I.
renyta at t-online.hu
Wed May 14 20:30:06 CEST 2014
Szondi wrote:
> Szia Mágus!
>
> 2014.05.14. 19:49 keltezéssel, Cser Tamas írta:
>> Benedek I. <renyta at t-online.hu> írta, 2014. 05. 14.:
>>> Szerintem aníg van leve, tehát tud párologni és persze, ha nem nő a
>>> nyomás, addig stabilan 100 fok a hőmérséklete! A kukta az, amire
>>> gondolsz,
>>> nem?
>> a kuktában (ez a gyári) a 112celsius eléréséhez 1,6bar-on kell
>> (lehet), a bolti kukta súlyszelepet duplájára növelve 3,2baron
>> 124-125 celsius érhető el
>> 112 celsius borsó, kukorica, stb konzerválásához kell
>> 125 celsius a húsos konzervekhez kell
>>
>>
>
> Miért is? A csírátlanításhoz elég a tartósabb 90 fok is. Vagy van más
> oka?
> Üdv.:
> Anonymus
Szerinted a gyógyászati sterilizátorok (autokláv) miért 120 C fok felett
működnek?! 90 fokon csak a már amúgy is kehes bacik pusztulnak.:)
bi
More information about the Elektro-etc
mailing list