[elektro-etc] Citromsav, azaz aszkorbinsav, azaz C-vitamin
Szondi
szondilaszlo at gmail.com
Wed May 14 20:11:27 CEST 2014
Szia Mágus!
2014.05.14. 19:49 keltezéssel, Cser Tamas írta:
> Benedek I. <renyta at t-online.hu> írta, 2014. 05. 14.:
>> Szerintem aníg van leve, tehát tud párologni és persze, ha nem nő a nyomás,
>>
>> addig stabilan 100 fok a hőmérséklete! A kukta az, amire gondolsz, nem?
> a kuktában (ez a gyári) a 112celsius eléréséhez 1,6bar-on kell (lehet),
> a bolti kukta súlyszelepet duplájára növelve 3,2baron 124-125 celsius
> érhető el
> 112 celsius borsó, kukorica, stb konzerválásához kell
> 125 celsius a húsos konzervekhez kell
>
>
Miért is? A csírátlanításhoz elég a tartósabb 90 fok is. Vagy van más oka?
Üdv.:
Anonymus
More information about the Elektro-etc
mailing list