[elektro-etc] Citromsav, azaz aszkorbinsav, azaz C-vitamin
Cser Tamas
maguspr53 at gmail.com
Wed May 14 19:49:26 CEST 2014
Benedek I. <renyta at t-online.hu> írta, 2014. 05. 14.:
> Szerintem aníg van leve, tehát tud párologni és persze, ha nem nő a nyomás,
>
> addig stabilan 100 fok a hőmérséklete! A kukta az, amire gondolsz, nem?
a kuktában (ez a gyári) a 112celsius eléréséhez 1,6bar-on kell (lehet),
a bolti kukta súlyszelepet duplájára növelve 3,2baron 124-125 celsius
érhető el
112 celsius borsó, kukorica, stb konzerválásához kell
125 celsius a húsos konzervekhez kell
> bi
>
> Acs Gabor wrote:
>> Kivéve, ha valaki sütőben állítja elő a húsoskáposztáját.
>>
>> Gábor
>>
>> 2014.05.14. 12:56 keltezéssel, charles hoss írta:
>>> ha jol remlik valami kutatas volt, ott feloras volt a legrovidebb
>>> ahol merheto volt a bomlas es 170 fok.
>>> az elegge magas homerseklet ahhoz kepest hogy a "forro" fix szaz
>>> fokot jelent
>>>
>>> bye
>>> dexter
>>> On 14 May 2014 10:04, "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu> wrote:
>>>
>>>> Szerintem nem. Miért, Te is kimérted valahogy?
>>>> A székelykáposztánál az az érdekes, hogy órákig fő eléggé magas
>>>> hőmérsékleten. És mindenütt ezt lehet olvasni, hogy magas
>>>> hőmérsékleten, már 40 fok körül elbomlik.
>>>> Azt meg, hogy egy ilyen főtt étel komoly C-vitamin forrás lenne,
>>>> még eddig nem hallottam reklámozni.
>>>> A citromlében egyébként nincs valami sok, ha C-vitamint akarsz
>>>> bevinni, nem a legjobb módszer, nem tudsz belőle sokat inni.
>>>> Viszont érdekes, hogy a krumpliban is van, kb. a citroménak a fele
>>>> (?), abból meg jóval többet tudunk egyszerre fogyasztani.
>>>>
>>>> Gábor
>>>>
>>>> 2014.05.14. 3:49 keltezéssel, charles hoss írta:
>>>>
>>>>> Nem beszeltuk ezt meg annak idejen? Meglepoen lassan bomlik. En is
>>>>> sokkal jobban feltettem a teatol a citromlevet mint indokolt volt.
>>>>>
>>>>> Bye
>>>>> Dexter
>>>>> 2014.05.14. 0:06, "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu> ezt írta:
>>>>>
>>>>> Annak idején mondtam, hogy van aszkorbinsav indikátorom. Ha
>>>>> megeszem 2-3
>>>>>> paprikát, másnap reggel ott a vizeletemben az aszkorbinsav.
>>>>>>
>>>>>> Érdekes dolgot figyeltem meg. Nem ettem pár napig semmi olyan
>>>>>> dolgot, amiben lenne c-vitamin. Aztán főztünk székelykáposztát,
>>>>>> és azon a napon csak azt ettem, annyira ízlett. Másnap reggel
>>>>>> megint ott volt a cucc a vizeletemben. Eddig azt gondoltam, hogy
>>>>>> a hőtől teljesen tönkremegy, lebomlik a c-vitamin, és ez a
>>>>>> káposzta jó sok óráig főtt a tűzhelyen. Gábor
>>>>>>
>>>>>> 2014.02.18. 9:29 keltezéssel, Kaczmarek Edvard írta:
>>>>>>
>>>>>> Citromsav != aszkorbinsav
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Ed
>>>>>>>
>>>>>>> Sent from a tamagotchi
>>>>>>>
>>>>>>> Xorn <toth.endre at gmail.com> wrote:
>>>>>>>
>>>>>>> Mi lehet ebben olyan rettentő veszélyes, hogy gyógyszertárban
>>>>>>> egy
>>>>>>>> embernek max. 10g-ot adhatnak ki belőle?!?! Mire lehet ezt
>>>>>>>> nagyobb mennyiségben használni, hogy ennyire kell tiltani a
>>>>>>>> hozzájutást, a beszerezhetőséget?
>>>>>>>>
>>>>>>>> Vagy csak rossz gyógyszertárban jártam? :-)
>>>>>>>>
>>>>>>>> Best regards,
>>>>>>>> Andy
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list