[elektro-etc] Citromsav, azaz aszkorbinsav, azaz C-vitamin

Benedek I. renyta at t-online.hu
Wed May 14 19:33:52 CEST 2014


Szerintem aníg van leve, tehát tud párologni és persze, ha nem nő a nyomás, 
addig stabilan 100 fok a hőmérséklete! A kukta az, amire gondolsz, nem?

bi

Acs Gabor wrote:
> Kivéve, ha valaki sütőben állítja elő a húsoskáposztáját.
>
> Gábor
>
> 2014.05.14. 12:56 keltezéssel, charles hoss írta:
>> ha jol remlik valami kutatas volt, ott feloras volt a legrovidebb
>> ahol merheto volt a bomlas es 170 fok.
>> az elegge magas homerseklet ahhoz kepest hogy a "forro" fix szaz
>> fokot jelent
>>
>> bye
>> dexter
>> On 14 May 2014 10:04, "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu> wrote:
>>
>>> Szerintem nem. Miért, Te is kimérted valahogy?
>>> A székelykáposztánál az az érdekes, hogy órákig fő eléggé magas
>>> hőmérsékleten. És mindenütt ezt lehet olvasni, hogy magas
>>> hőmérsékleten, már 40 fok körül elbomlik.
>>> Azt meg, hogy egy ilyen főtt étel komoly C-vitamin forrás lenne,
>>> még eddig nem hallottam reklámozni.
>>> A citromlében egyébként nincs valami sok, ha C-vitamint akarsz
>>> bevinni, nem a legjobb módszer, nem tudsz belőle sokat inni.
>>> Viszont érdekes, hogy a krumpliban is van, kb. a citroménak a fele
>>> (?), abból meg jóval többet tudunk egyszerre fogyasztani.
>>>
>>> Gábor
>>>
>>> 2014.05.14. 3:49 keltezéssel, charles hoss írta:
>>>
>>>> Nem beszeltuk ezt meg annak idejen? Meglepoen lassan bomlik. En is
>>>> sokkal jobban feltettem a teatol a citromlevet mint indokolt volt.
>>>>
>>>> Bye
>>>> Dexter
>>>> 2014.05.14. 0:06, "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu> ezt írta:
>>>>
>>>>   Annak idején mondtam, hogy van aszkorbinsav indikátorom. Ha
>>>> megeszem 2-3
>>>>> paprikát, másnap reggel ott a vizeletemben az aszkorbinsav.
>>>>>
>>>>> Érdekes dolgot figyeltem meg. Nem ettem pár napig semmi olyan
>>>>> dolgot, amiben lenne c-vitamin. Aztán főztünk székelykáposztát,
>>>>> és azon a napon csak azt ettem, annyira ízlett. Másnap reggel
>>>>> megint ott volt a cucc a vizeletemben. Eddig azt gondoltam, hogy
>>>>> a hőtől teljesen tönkremegy, lebomlik a c-vitamin, és ez a
>>>>> káposzta jó sok óráig főtt a tűzhelyen. Gábor
>>>>>
>>>>> 2014.02.18. 9:29 keltezéssel, Kaczmarek Edvard írta:
>>>>>
>>>>>   Citromsav != aszkorbinsav
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Ed
>>>>>>
>>>>>> Sent from a tamagotchi
>>>>>>
>>>>>> Xorn <toth.endre at gmail.com> wrote:
>>>>>>
>>>>>>   Mi lehet ebben olyan rettentő veszélyes, hogy gyógyszertárban
>>>>>> egy
>>>>>>> embernek max. 10g-ot adhatnak ki belőle?!?! Mire lehet ezt
>>>>>>> nagyobb mennyiségben használni, hogy ennyire kell tiltani a
>>>>>>> hozzájutást, a beszerezhetőséget?
>>>>>>>
>>>>>>> Vagy csak rossz gyógyszertárban jártam? :-)
>>>>>>>
>>>>>>> Best regards,
>>>>>>> Andy 



More information about the Elektro-etc mailing list