[elektro-etc] Citromsav, azaz aszkorbinsav, azaz C-vitamin
elight at gmail.hu
elight at gmail.hu
Wed May 14 10:07:59 CEST 2014
És a friss hús!
Üdv István
2014-05-14 10:04 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Szerintem nem. Miért, Te is kimérted valahogy?
> A székelykáposztánál az az érdekes, hogy órákig fő eléggé magas
> hőmérsékleten. És mindenütt ezt lehet olvasni, hogy magas
> hőmérsékleten, már 40 fok körül elbomlik.
> Azt meg, hogy egy ilyen főtt étel komoly C-vitamin forrás lenne, még
> eddig nem hallottam reklámozni.
> A citromlében egyébként nincs valami sok, ha C-vitamint akarsz
> bevinni, nem a legjobb módszer, nem tudsz belőle sokat inni. Viszont
> érdekes, hogy a krumpliban is van, kb. a citroménak a fele (?), abból
> meg jóval többet tudunk egyszerre fogyasztani.
>
> Gábor
>
> 2014.05.14. 3:49 keltezéssel, charles hoss írta:
>> Nem beszeltuk ezt meg annak idejen? Meglepoen lassan bomlik. En is
>> sokkal
>> jobban feltettem a teatol a citromlevet mint indokolt volt.
>>
>> Bye
>> Dexter
>> 2
More information about the Elektro-etc
mailing list