[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal

Tanács Dávid Szilveszter tanacsdavid at sosperec.hu
Mon Jun 9 15:53:00 CEST 2014


Artottam en Neked? Miert teszed ezt velem? :)


dá

---- Be H, 09 jún. 2014 14:56:19 +0200 Acs Gabor  írta ---- 

>Tesója a bolognai vagy milánói spagetti szósz, az is állati jó 
>bográcsban főzve, hamar kész van, olcsó siker :) 
>Érdemes lefőzni több kilót, a maradékot hazavinni és lefagyasztani. 
> 
>Ja, a chili con carne-t ha kiraktad a tányérra, érdemes jól beszórni 
>reszelt sajttal. 
>De nagyot sóhajtottam :) 
> 
>Gábor 
> 
>2014.06.09. 14:51 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta: 
>> Koszonom! Ezen a vonalon erdemes elindulni. :) 
>> 
>> 
>>>> 
>> ---- Be H, 09 jún. 2014 14:01:25 +0200 Acs Gabor írta ---- 
>> 
>> > A pincepörkölt az egy pörkölt kicsit hosszabb lével, és a végén 
>> > belefőzöd a krumplit. Nem egy bonyolult kaja, de nagyon finom. A Chili 
>> > con carne is tök egyszerű bográcsban, de sokkal finomabb, mint 
>> > tűzhelyen. Keress hozzá receptet! A lényege, hogy darált húst készítesz 
>> > úgy, mint a pörköltöt (zsír, hagyma, rá a hús), majd kukoricát és babot 
>> > főzöl hozzá. Friss kenyérrel nagyon finom! Persze a fűszerezés az 
>> > lényeges, vagy nem bonyolítod és megveszed a chili con carne 
>> > fűszerkeveréket, vagy saját magad állítod be a chilipaprika, római 
>> > kömény, koriander, oregánó, esetleg fahéj, szegfűbors, aki bírja, 
>> > feketebors, paradicsom stb. arányát. 
>> > 
>> > Gábor 
>> > 
>> > 2014.06.09. 13:44 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta: 
>> > > Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal. 
>> > > Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :) 
>> > > 
>> > > dá 
>> > > 
>> > > ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor írta ---- 
>> > > 
>> > >> Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van 
>> > >> tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot 
>> > >> előidézni. 
>> > >> 
>> > >> Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut. 
>> > >> Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a 
>> > >> szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni, 
>> > >> asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön. 
>> > >> Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt, 
>> > >> babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :) 
>> > >> 
>> > >> Gábor 
>> > >> 
>> > >> 2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
>> > >>> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :) 
>> > >>> 
>> > >>> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb. 
>> > >>> 
>> > >>> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust? 
>> > >>> 
>> > >>> Valkai Jozsef 
>> > >>> Mobilrol küldve. 
>> > >>> +36703628147 
>> > >>> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ): 
>> > >>> 
>> > >>>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre 
>> > >>>> vegyszer (gyújtófolyadék). 
>> > >>>> 
>> > >>>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz 
>> > >>>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van. 
>> > >>>> 1, a begyújtó folyadéktól? 
>> > >>>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással? 
>> > >>>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös? 
>> > >>>> 
>> > >>>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az 
>> > >>>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a 
>> > >>>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben. 
>> > >>>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem 
>> > >>>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az 
>> > >>>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó 
>> > >>>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni. 
>> > >>>> 
>> > >>>> Gábor 
>> > >>>> 
>> > >>>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
>> > >>>> 
>> > >>>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb 
>> > >>>>> barmi mas megoldasnal. 
>> > >>>>> 
>> > >>>>> Valkai Jozsef 
>> > >>>>> Mobilrol küldve. 
>> > >>>>> +36703628147 
>> > >>>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ): 
>> > >>>>> 
>> > >>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :) 
>> > >>>>>> Gábor 
>> > >>>>>> 
>> > >>>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
>> > >>>>>> 
>> > >>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo 
>> > >>>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas: 
>> > >>>>>>> 
>> > >>>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8 
>> > >>>>>>> 
>> > >>>>>>> Valkai Jozsef 
>> > >>>>>>> Mobilrol küldve. 
>> > >>>>>>> +36703628147 
>> > >>>>>>> 
>> > >>>>>>> 
>> > >>>>>>> 
>> > >> 
>> > > 
>> > 
>> > 
>> 
>> 
> 
>



More information about the Elektro-etc mailing list