[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Tanács Dávid Szilveszter
tanacsdavid at sosperec.hu
Mon Jun 9 15:53:00 CEST 2014
Artottam en Neked? Miert teszed ezt velem? :)
dá
---- Be H, 09 jún. 2014 14:56:19 +0200 Acs Gabor írta ----
>Tesója a bolognai vagy milánói spagetti szósz, az is állati jó
>bográcsban főzve, hamar kész van, olcsó siker :)
>Érdemes lefőzni több kilót, a maradékot hazavinni és lefagyasztani.
>
>Ja, a chili con carne-t ha kiraktad a tányérra, érdemes jól beszórni
>reszelt sajttal.
>De nagyot sóhajtottam :)
>
>Gábor
>
>2014.06.09. 14:51 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
>> Koszonom! Ezen a vonalon erdemes elindulni. :)
>>
>>
>> dá
>>
>> ---- Be H, 09 jún. 2014 14:01:25 +0200 Acs Gabor írta ----
>>
>> > A pincepörkölt az egy pörkölt kicsit hosszabb lével, és a végén
>> > belefőzöd a krumplit. Nem egy bonyolult kaja, de nagyon finom. A Chili
>> > con carne is tök egyszerű bográcsban, de sokkal finomabb, mint
>> > tűzhelyen. Keress hozzá receptet! A lényege, hogy darált húst készítesz
>> > úgy, mint a pörköltöt (zsír, hagyma, rá a hús), majd kukoricát és babot
>> > főzöl hozzá. Friss kenyérrel nagyon finom! Persze a fűszerezés az
>> > lényeges, vagy nem bonyolítod és megveszed a chili con carne
>> > fűszerkeveréket, vagy saját magad állítod be a chilipaprika, római
>> > kömény, koriander, oregánó, esetleg fahéj, szegfűbors, aki bírja,
>> > feketebors, paradicsom stb. arányát.
>> >
>> > Gábor
>> >
>> > 2014.06.09. 13:44 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
>> > > Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal.
>> > > Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
>> > >
>> > > dá
>> > >
>> > > ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor írta ----
>> > >
>> > >> Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van
>> > >> tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot
>> > >> előidézni.
>> > >>
>> > >> Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut.
>> > >> Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a
>> > >> szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni,
>> > >> asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön.
>> > >> Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt,
>> > >> babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :)
>> > >>
>> > >> Gábor
>> > >>
>> > >> 2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>> > >>> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :)
>> > >>>
>> > >>> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb.
>> > >>>
>> > >>> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust?
>> > >>>
>> > >>> Valkai Jozsef
>> > >>> Mobilrol küldve.
>> > >>> +36703628147
>> > >>> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>> > >>>
>> > >>>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
>> > >>>> vegyszer (gyújtófolyadék).
>> > >>>>
>> > >>>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz
>> > >>>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
>> > >>>> 1, a begyújtó folyadéktól?
>> > >>>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
>> > >>>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
>> > >>>>
>> > >>>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az
>> > >>>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
>> > >>>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
>> > >>>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
>> > >>>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az
>> > >>>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó
>> > >>>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
>> > >>>>
>> > >>>> Gábor
>> > >>>>
>> > >>>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>> > >>>>
>> > >>>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
>> > >>>>> barmi mas megoldasnal.
>> > >>>>>
>> > >>>>> Valkai Jozsef
>> > >>>>> Mobilrol küldve.
>> > >>>>> +36703628147
>> > >>>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>> > >>>>>
>> > >>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>> > >>>>>> Gábor
>> > >>>>>>
>> > >>>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>> > >>>>>>
>> > >>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
>> > >>>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>> > >>>>>>>
>> > >>>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>> > >>>>>>>
>> > >>>>>>> Valkai Jozsef
>> > >>>>>>> Mobilrol küldve.
>> > >>>>>>> +36703628147
>> > >>>>>>>
>> > >>>>>>>
>> > >>>>>>>
>> > >>
>> > >
>> >
>> >
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list