[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Mon Jun 9 14:56:19 CEST 2014


Tesója a bolognai vagy milánói spagetti szósz, az is állati jó 
bográcsban főzve, hamar kész van, olcsó siker :)
Érdemes lefőzni több kilót, a maradékot hazavinni és lefagyasztani.

Ja, a chili con carne-t ha kiraktad a tányérra, érdemes jól beszórni 
reszelt sajttal.
De nagyot sóhajtottam :)

Gábor

2014.06.09. 14:51 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
> Koszonom! Ezen a vonalon erdemes elindulni. :)
>
>
>>
> ---- Be H, 09 jún. 2014 14:01:25 +0200 Acs Gabor<levlista at e8e.eu> írta ----
>
>   > A pincepörkölt az egy pörkölt kicsit hosszabb lével, és a végén
>   > belefőzöd a krumplit. Nem egy bonyolult kaja, de nagyon finom. A Chili
>   > con carne is tök egyszerű bográcsban, de sokkal finomabb, mint
>   > tűzhelyen. Keress hozzá receptet! A lényege, hogy darált húst készítesz
>   > úgy, mint a pörköltöt (zsír, hagyma, rá a hús), majd kukoricát és babot
>   > főzöl hozzá. Friss kenyérrel nagyon finom! Persze a fűszerezés az
>   > lényeges, vagy nem bonyolítod és megveszed a chili con carne
>   > fűszerkeveréket, vagy saját magad állítod be a chilipaprika, római
>   > kömény, koriander, oregánó, esetleg fahéj, szegfűbors, aki bírja,
>   > feketebors, paradicsom stb. arányát.
>   >
>   > Gábor
>   >
>   > 2014.06.09. 13:44 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
>   > > Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal.
>   > > Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
>   > >
>   > > dá
>   > >
>   > > ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor  írta ----
>   > >
>   > >> Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van
>   > >> tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot
>   > >> előidézni.
>   > >>
>   > >> Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut.
>   > >> Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a
>   > >> szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni,
>   > >> asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön.
>   > >> Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt,
>   > >> babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :)
>   > >>
>   > >> Gábor
>   > >>
>   > >> 2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>   > >>> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :)
>   > >>>
>   > >>> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb.
>   > >>>
>   > >>> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust?
>   > >>>
>   > >>> Valkai Jozsef
>   > >>> Mobilrol küldve.
>   > >>> +36703628147
>   > >>> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>   > >>>
>   > >>>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
>   > >>>> vegyszer (gyújtófolyadék).
>   > >>>>
>   > >>>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz
>   > >>>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
>   > >>>> 1, a begyújtó folyadéktól?
>   > >>>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
>   > >>>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
>   > >>>>
>   > >>>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az
>   > >>>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
>   > >>>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
>   > >>>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
>   > >>>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az
>   > >>>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó
>   > >>>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
>   > >>>>
>   > >>>> Gábor
>   > >>>>
>   > >>>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>   > >>>>
>   > >>>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
>   > >>>>> barmi mas megoldasnal.
>   > >>>>>
>   > >>>>> Valkai Jozsef
>   > >>>>> Mobilrol küldve.
>   > >>>>> +36703628147
>   > >>>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>   > >>>>>
>   > >>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>   > >>>>>> Gábor
>   > >>>>>>
>   > >>>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>   > >>>>>>
>   > >>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
>   > >>>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>   > >>>>>>>
>   > >>>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>   > >>>>>>>
>   > >>>>>>> Valkai Jozsef
>   > >>>>>>> Mobilrol küldve.
>   > >>>>>>> +36703628147
>   > >>>>>>>
>   > >>>>>>>
>   > >>>>>>>
>   > >>
>   > >
>   >
>   >
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list