[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Mon Jun 9 14:56:19 CEST 2014
Tesója a bolognai vagy milánói spagetti szósz, az is állati jó
bográcsban főzve, hamar kész van, olcsó siker :)
Érdemes lefőzni több kilót, a maradékot hazavinni és lefagyasztani.
Ja, a chili con carne-t ha kiraktad a tányérra, érdemes jól beszórni
reszelt sajttal.
De nagyot sóhajtottam :)
Gábor
2014.06.09. 14:51 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
> Koszonom! Ezen a vonalon erdemes elindulni. :)
>
>
> dá
>
> ---- Be H, 09 jún. 2014 14:01:25 +0200 Acs Gabor<levlista at e8e.eu> írta ----
>
> > A pincepörkölt az egy pörkölt kicsit hosszabb lével, és a végén
> > belefőzöd a krumplit. Nem egy bonyolult kaja, de nagyon finom. A Chili
> > con carne is tök egyszerű bográcsban, de sokkal finomabb, mint
> > tűzhelyen. Keress hozzá receptet! A lényege, hogy darált húst készítesz
> > úgy, mint a pörköltöt (zsír, hagyma, rá a hús), majd kukoricát és babot
> > főzöl hozzá. Friss kenyérrel nagyon finom! Persze a fűszerezés az
> > lényeges, vagy nem bonyolítod és megveszed a chili con carne
> > fűszerkeveréket, vagy saját magad állítod be a chilipaprika, római
> > kömény, koriander, oregánó, esetleg fahéj, szegfűbors, aki bírja,
> > feketebors, paradicsom stb. arányát.
> >
> > Gábor
> >
> > 2014.06.09. 13:44 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
> > > Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal.
> > > Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
> > >
> > > dá
> > >
> > > ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor írta ----
> > >
> > >> Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van
> > >> tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot
> > >> előidézni.
> > >>
> > >> Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut.
> > >> Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a
> > >> szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni,
> > >> asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön.
> > >> Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt,
> > >> babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :)
> > >>
> > >> Gábor
> > >>
> > >> 2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> > >>> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :)
> > >>>
> > >>> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb.
> > >>>
> > >>> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust?
> > >>>
> > >>> Valkai Jozsef
> > >>> Mobilrol küldve.
> > >>> +36703628147
> > >>> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ):
> > >>>
> > >>>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
> > >>>> vegyszer (gyújtófolyadék).
> > >>>>
> > >>>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz
> > >>>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
> > >>>> 1, a begyújtó folyadéktól?
> > >>>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
> > >>>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
> > >>>>
> > >>>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az
> > >>>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
> > >>>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
> > >>>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
> > >>>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az
> > >>>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó
> > >>>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
> > >>>>
> > >>>> Gábor
> > >>>>
> > >>>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> > >>>>
> > >>>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
> > >>>>> barmi mas megoldasnal.
> > >>>>>
> > >>>>> Valkai Jozsef
> > >>>>> Mobilrol küldve.
> > >>>>> +36703628147
> > >>>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ):
> > >>>>>
> > >>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
> > >>>>>> Gábor
> > >>>>>>
> > >>>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> > >>>>>>
> > >>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
> > >>>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> Valkai Jozsef
> > >>>>>>> Mobilrol küldve.
> > >>>>>>> +36703628147
> > >>>>>>>
> > >>>>>>>
> > >>>>>>>
> > >>
> > >
> >
> >
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list