[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal

Tanács Dávid Szilveszter tanacsdavid at sosperec.hu
Mon Jun 9 14:51:02 CEST 2014


Koszonom! Ezen a vonalon erdemes elindulni. :)


dá

---- Be H, 09 jún. 2014 14:01:25 +0200 Acs Gabor<levlista at e8e.eu> írta ---- 

 > A pincepörkölt az egy pörkölt kicsit hosszabb lével, és a végén  
 > belefőzöd a krumplit. Nem egy bonyolult kaja, de nagyon finom. A Chili  
 > con carne is tök egyszerű bográcsban, de sokkal finomabb, mint  
 > tűzhelyen. Keress hozzá receptet! A lényege, hogy darált húst készítesz  
 > úgy, mint a pörköltöt (zsír, hagyma, rá a hús), majd kukoricát és babot  
 > főzöl hozzá. Friss kenyérrel nagyon finom! Persze a fűszerezés az  
 > lényeges, vagy nem bonyolítod és megveszed a chili con carne  
 > fűszerkeveréket, vagy saját magad állítod be a chilipaprika, római  
 > kömény, koriander, oregánó, esetleg fahéj, szegfűbors, aki bírja,  
 > feketebors, paradicsom stb. arányát. 
 >  
 > Gábor 
 >  
 > 2014.06.09. 13:44 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta: 
 > > Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal. 
 > > Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :) 
 > > 
 > > dá 
 > > 
 > > ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor  írta ---- 
 > > 
 > >> Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van 
 > >> tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot 
 > >> előidézni. 
 > >> 
 > >> Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut. 
 > >> Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a 
 > >> szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni, 
 > >> asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön. 
 > >> Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt, 
 > >> babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :) 
 > >> 
 > >> Gábor 
 > >> 
 > >> 2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
 > >>> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :) 
 > >>> 
 > >>> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb. 
 > >>> 
 > >>> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust? 
 > >>> 
 > >>> Valkai Jozsef 
 > >>> Mobilrol küldve. 
 > >>> +36703628147 
 > >>> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ): 
 > >>> 
 > >>>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre 
 > >>>> vegyszer (gyújtófolyadék). 
 > >>>> 
 > >>>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz 
 > >>>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van. 
 > >>>> 1, a begyújtó folyadéktól? 
 > >>>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással? 
 > >>>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös? 
 > >>>> 
 > >>>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az 
 > >>>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a 
 > >>>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben. 
 > >>>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem 
 > >>>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az 
 > >>>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó 
 > >>>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni. 
 > >>>> 
 > >>>> Gábor 
 > >>>> 
 > >>>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
 > >>>> 
 > >>>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb 
 > >>>>> barmi mas megoldasnal. 
 > >>>>> 
 > >>>>> Valkai Jozsef 
 > >>>>> Mobilrol küldve. 
 > >>>>> +36703628147 
 > >>>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ): 
 > >>>>> 
 > >>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :) 
 > >>>>>> Gábor 
 > >>>>>> 
 > >>>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
 > >>>>>> 
 > >>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo 
 > >>>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas: 
 > >>>>>>> 
 > >>>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8 
 > >>>>>>> 
 > >>>>>>> Valkai Jozsef 
 > >>>>>>> Mobilrol küldve. 
 > >>>>>>> +36703628147 
 > >>>>>>> 
 > >>>>>>> 
 > >>>>>>> 
 > >> 
 > > 
 >  
 > 



More information about the Elektro-etc mailing list