[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Tanács Dávid Szilveszter
tanacsdavid at sosperec.hu
Mon Jun 9 14:51:02 CEST 2014
Koszonom! Ezen a vonalon erdemes elindulni. :)
dá
---- Be H, 09 jún. 2014 14:01:25 +0200 Acs Gabor<levlista at e8e.eu> írta ----
> A pincepörkölt az egy pörkölt kicsit hosszabb lével, és a végén
> belefőzöd a krumplit. Nem egy bonyolult kaja, de nagyon finom. A Chili
> con carne is tök egyszerű bográcsban, de sokkal finomabb, mint
> tűzhelyen. Keress hozzá receptet! A lényege, hogy darált húst készítesz
> úgy, mint a pörköltöt (zsír, hagyma, rá a hús), majd kukoricát és babot
> főzöl hozzá. Friss kenyérrel nagyon finom! Persze a fűszerezés az
> lényeges, vagy nem bonyolítod és megveszed a chili con carne
> fűszerkeveréket, vagy saját magad állítod be a chilipaprika, római
> kömény, koriander, oregánó, esetleg fahéj, szegfűbors, aki bírja,
> feketebors, paradicsom stb. arányát.
>
> Gábor
>
> 2014.06.09. 13:44 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
> > Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal.
> > Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
> >
> > dá
> >
> > ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor írta ----
> >
> >> Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van
> >> tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot
> >> előidézni.
> >>
> >> Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut.
> >> Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a
> >> szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni,
> >> asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön.
> >> Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt,
> >> babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :)
> >>
> >> Gábor
> >>
> >> 2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> >>> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :)
> >>>
> >>> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb.
> >>>
> >>> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust?
> >>>
> >>> Valkai Jozsef
> >>> Mobilrol küldve.
> >>> +36703628147
> >>> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ):
> >>>
> >>>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
> >>>> vegyszer (gyújtófolyadék).
> >>>>
> >>>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz
> >>>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
> >>>> 1, a begyújtó folyadéktól?
> >>>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
> >>>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
> >>>>
> >>>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az
> >>>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
> >>>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
> >>>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
> >>>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az
> >>>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó
> >>>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
> >>>>
> >>>> Gábor
> >>>>
> >>>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> >>>>
> >>>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
> >>>>> barmi mas megoldasnal.
> >>>>>
> >>>>> Valkai Jozsef
> >>>>> Mobilrol küldve.
> >>>>> +36703628147
> >>>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ):
> >>>>>
> >>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
> >>>>>> Gábor
> >>>>>>
> >>>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> >>>>>>
> >>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
> >>>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
> >>>>>>>
> >>>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
> >>>>>>>
> >>>>>>> Valkai Jozsef
> >>>>>>> Mobilrol küldve.
> >>>>>>> +36703628147
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>
> >
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list