[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Mon Jun 9 14:01:25 CEST 2014
A pincepörkölt az egy pörkölt kicsit hosszabb lével, és a végén
belefőzöd a krumplit. Nem egy bonyolult kaja, de nagyon finom. A Chili
con carne is tök egyszerű bográcsban, de sokkal finomabb, mint
tűzhelyen. Keress hozzá receptet! A lényege, hogy darált húst készítesz
úgy, mint a pörköltöt (zsír, hagyma, rá a hús), majd kukoricát és babot
főzöl hozzá. Friss kenyérrel nagyon finom! Persze a fűszerezés az
lényeges, vagy nem bonyolítod és megveszed a chili con carne
fűszerkeveréket, vagy saját magad állítod be a chilipaprika, római
kömény, koriander, oregánó, esetleg fahéj, szegfűbors, aki bírja,
feketebors, paradicsom stb. arányát.
Gábor
2014.06.09. 13:44 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
> Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal.
> Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
>
> dá
>
> ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor írta ----
>
>> Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van
>> tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot
>> előidézni.
>>
>> Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut.
>> Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a
>> szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni,
>> asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön.
>> Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt,
>> babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :)
>>
>> Gábor
>>
>> 2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :)
>>>
>>> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb.
>>>
>>> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust?
>>>
>>> Valkai Jozsef
>>> Mobilrol küldve.
>>> +36703628147
>>> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>>>
>>>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
>>>> vegyszer (gyújtófolyadék).
>>>>
>>>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz
>>>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
>>>> 1, a begyújtó folyadéktól?
>>>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
>>>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
>>>>
>>>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az
>>>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
>>>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
>>>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
>>>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az
>>>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó
>>>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
>>>>
>>>> Gábor
>>>>
>>>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>>>
>>>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
>>>>> barmi mas megoldasnal.
>>>>>
>>>>> Valkai Jozsef
>>>>> Mobilrol küldve.
>>>>> +36703628147
>>>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>>>>>
>>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>>>>>> Gábor
>>>>>>
>>>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>>>>>
>>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
>>>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>>>>>>>
>>>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>>>>>>>
>>>>>>> Valkai Jozsef
>>>>>>> Mobilrol küldve.
>>>>>>> +36703628147
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list