[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal

Tanács Dávid Szilveszter tanacsdavid at sosperec.hu
Mon Jun 9 13:47:50 CEST 2014


Ez is jol hangzik... :)

dá

---- Be H, 09 jún. 2014 13:47:07 +0200 Jozsef Valkai  írta ---- 

>Tegnap utanunk egyik lako kecske/borju porkoltet fozott bogracsban. :) 
> 
>Valkai Jozsef 
>Mobilrol küldve. 
>+36703628147 
>2014.06.09. 13:44 ezt írta ("Tanács Dávid Szilveszter" < 
>tanacsdavid at sosperec.hu>): 
> 
>> Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, 
>> bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal. 
>> Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :) 
>> 
>>>> 
>> ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor írta ---- 
>> 
>> >Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van 
>> >tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot 
>> >előidézni. 
>> > 
>> >Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut. 
>> >Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a 
>> >szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni, 
>> >asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön. 
>> >Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt, 
>> >babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :) 
>> > 
>> >Gábor 
>> > 
>> >2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
>> >> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :) 
>> >> 
>> >> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb. 
>> >> 
>> >> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust? 
>> >> 
>> >> Valkai Jozsef 
>> >> Mobilrol küldve. 
>> >> +36703628147 
>> >> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ): 
>> >> 
>> >>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre 
>> >>> vegyszer (gyújtófolyadék). 
>> >>> 
>> >>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen 
>> rossz 
>> >>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van. 
>> >>> 1, a begyújtó folyadéktól? 
>> >>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással? 
>> >>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös? 
>> >>> 
>> >>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én 
>> kerülöm az 
>> >>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a 
>> >>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben. 
>> >>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem 
>> >>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így 
>> az 
>> >>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy 
>> csomó 
>> >>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni. 
>> >>> 
>> >>> Gábor 
>> >>> 
>> >>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
>> >>> 
>> >>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz 
>> hatekonyabb 
>> >>>> barmi mas megoldasnal. 
>> >>>> 
>> >>>> Valkai Jozsef 
>> >>>> Mobilrol küldve. 
>> >>>> +36703628147 
>> >>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ): 
>> >>>> 
>> >>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :) 
>> >>>>> Gábor 
>> >>>>> 
>> >>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
>> >>>>> 
>> >>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar 
>> parazslo 
>> >>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas: 
>> >>>>>> 
>> >>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8 
>> >>>>>> 
>> >>>>>> Valkai Jozsef 
>> >>>>>> Mobilrol küldve. 
>> >>>>>> +36703628147 
>> >>>>>> 
>> >>>>>> 
>> >>>>>> 
>> > 
>> > 
>> 
>> 
>



More information about the Elektro-etc mailing list