[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Tanács Dávid Szilveszter
tanacsdavid at sosperec.hu
Mon Jun 9 13:47:50 CEST 2014
Ez is jol hangzik... :)
dá
---- Be H, 09 jún. 2014 13:47:07 +0200 Jozsef Valkai írta ----
>Tegnap utanunk egyik lako kecske/borju porkoltet fozott bogracsban. :)
>
>Valkai Jozsef
>Mobilrol küldve.
>+36703628147
>2014.06.09. 13:44 ezt írta ("Tanács Dávid Szilveszter" <
>tanacsdavid at sosperec.hu>):
>
>> Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba,
>> bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal.
>> Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
>>
>> dá
>>
>> ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor írta ----
>>
>> >Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van
>> >tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot
>> >előidézni.
>> >
>> >Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut.
>> >Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a
>> >szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni,
>> >asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön.
>> >Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt,
>> >babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :)
>> >
>> >Gábor
>> >
>> >2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>> >> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :)
>> >>
>> >> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb.
>> >>
>> >> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust?
>> >>
>> >> Valkai Jozsef
>> >> Mobilrol küldve.
>> >> +36703628147
>> >> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>> >>
>> >>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
>> >>> vegyszer (gyújtófolyadék).
>> >>>
>> >>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen
>> rossz
>> >>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
>> >>> 1, a begyújtó folyadéktól?
>> >>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
>> >>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
>> >>>
>> >>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én
>> kerülöm az
>> >>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
>> >>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
>> >>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
>> >>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így
>> az
>> >>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy
>> csomó
>> >>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
>> >>>
>> >>> Gábor
>> >>>
>> >>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>> >>>
>> >>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz
>> hatekonyabb
>> >>>> barmi mas megoldasnal.
>> >>>>
>> >>>> Valkai Jozsef
>> >>>> Mobilrol küldve.
>> >>>> +36703628147
>> >>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>> >>>>
>> >>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>> >>>>> Gábor
>> >>>>>
>> >>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>> >>>>>
>> >>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar
>> parazslo
>> >>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>> >>>>>>
>> >>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>> >>>>>>
>> >>>>>> Valkai Jozsef
>> >>>>>> Mobilrol küldve.
>> >>>>>> +36703628147
>> >>>>>>
>> >>>>>>
>> >>>>>>
>> >
>> >
>>
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list