[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Jozsef Valkai
vjozsef at valkai.net
Mon Jun 9 13:47:07 CEST 2014
Tegnap utanunk egyik lako kecske/borju porkoltet fozott bogracsban. :)
Valkai Jozsef
Mobilrol küldve.
+36703628147
2014.06.09. 13:44 ezt írta ("Tanács Dávid Szilveszter" <
tanacsdavid at sosperec.hu>):
> Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba,
> bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal.
> Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
>
> dá
>
> ---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor írta ----
>
> >Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van
> >tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot
> >előidézni.
> >
> >Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut.
> >Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a
> >szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni,
> >asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön.
> >Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt,
> >babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :)
> >
> >Gábor
> >
> >2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> >> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :)
> >>
> >> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb.
> >>
> >> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust?
> >>
> >> Valkai Jozsef
> >> Mobilrol küldve.
> >> +36703628147
> >> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ):
> >>
> >>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
> >>> vegyszer (gyújtófolyadék).
> >>>
> >>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen
> rossz
> >>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
> >>> 1, a begyújtó folyadéktól?
> >>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
> >>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
> >>>
> >>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én
> kerülöm az
> >>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
> >>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
> >>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
> >>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így
> az
> >>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy
> csomó
> >>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
> >>>
> >>> Gábor
> >>>
> >>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> >>>
> >>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz
> hatekonyabb
> >>>> barmi mas megoldasnal.
> >>>>
> >>>> Valkai Jozsef
> >>>> Mobilrol küldve.
> >>>> +36703628147
> >>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ):
> >>>>
> >>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
> >>>>> Gábor
> >>>>>
> >>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> >>>>>
> >>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar
> parazslo
> >>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
> >>>>>>
> >>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
> >>>>>>
> >>>>>> Valkai Jozsef
> >>>>>> Mobilrol küldve.
> >>>>>> +36703628147
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >
> >
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list