[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Tanács Dávid Szilveszter
tanacsdavid at sosperec.hu
Mon Jun 9 13:44:33 CEST 2014
Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal.
Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
dá
---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor írta ----
>Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van
>tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot
>előidézni.
>
>Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut.
>Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a
>szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni,
>asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön.
>Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt,
>babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :)
>
>Gábor
>
>2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :)
>>
>> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb.
>>
>> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust?
>>
>> Valkai Jozsef
>> Mobilrol küldve.
>> +36703628147
>> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>>
>>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
>>> vegyszer (gyújtófolyadék).
>>>
>>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz
>>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
>>> 1, a begyújtó folyadéktól?
>>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
>>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
>>>
>>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az
>>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
>>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
>>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
>>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az
>>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó
>>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
>>>
>>> Gábor
>>>
>>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>>
>>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
>>>> barmi mas megoldasnal.
>>>>
>>>> Valkai Jozsef
>>>> Mobilrol küldve.
>>>> +36703628147
>>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ):
>>>>
>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>>>>> Gábor
>>>>>
>>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>>>>
>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
>>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>>>>>>
>>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>>>>>>
>>>>>> Valkai Jozsef
>>>>>> Mobilrol küldve.
>>>>>> +36703628147
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list