[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal

Tanács Dávid Szilveszter tanacsdavid at sosperec.hu
Mon Jun 9 13:44:33 CEST 2014


Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most megpiszkaltal.
Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)

dá

---- Be H, 09 jún. 2014 12:26:47 +0200 Acs Gabor  írta ---- 

>Az lehet, hogy szerinted nem, de a valóságban meg igen. Ki van 
>tesztelve, működik :) Mármint a bizonyos szénláncokkal lehet rákot 
>előidézni. 
> 
>Pácot általában nem használok, csak fűszereket, ami éppen eszembe jut. 
>Minden hús jó erre, amit amúgy is meg lehet enni, de a leghálásabbak a 
>szaftosabbak, mint a tarja, csirkecomb. Ha ma akarnék egy jót grillezni, 
>asszem kipróbálnám a mézes-mustáros csirkecombot szabad tűzön. 
>Egyébként a bogrács szerintem nagyobb buli. Akár egy jó pincepörkölt, 
>babgulyás, vagy chili con carne... összefut a nyál az ember szájában :) 
> 
>Gábor 
> 
>2014.06.09. 10:53 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
>> Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :) 
>> 
>> De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb. 
>> 
>> Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust? 
>> 
>> Valkai Jozsef 
>> Mobilrol küldve. 
>> +36703628147 
>> 2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" ): 
>> 
>>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre 
>>> vegyszer (gyújtófolyadék). 
>>> 
>>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz 
>>> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van. 
>>> 1, a begyújtó folyadéktól? 
>>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással? 
>>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös? 
>>> 
>>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az 
>>> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a 
>>> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben. 
>>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem 
>>> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az 
>>> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó 
>>> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni. 
>>> 
>>> Gábor 
>>> 
>>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
>>> 
>>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb 
>>>> barmi mas megoldasnal. 
>>>> 
>>>> Valkai Jozsef 
>>>> Mobilrol küldve. 
>>>> +36703628147 
>>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" ): 
>>>> 
>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :) 
>>>>> Gábor 
>>>>> 
>>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta: 
>>>>> 
>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo 
>>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas: 
>>>>>> 
>>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8 
>>>>>> 
>>>>>> Valkai Jozsef 
>>>>>> Mobilrol küldve. 
>>>>>> +36703628147 
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> 
> 
>



More information about the Elektro-etc mailing list