[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal

Pataki István pataki.istvan at freemail.hu
Mon Jun 9 20:16:12 CEST 2014


Nem éppen a modern felfogás szerinti kajaféle, de szerintem bográcsban a 
slambuc is jobb, mint tűzhelyen készítve.
http://www.jolkifoztem.hu/recept/slambuc-ohom
http://www.mindmegette.hu/slambuc-bogracsban.recept
Tkp. egy jófajta krumplistészta.
Uborkasalátával vagy kovászos uborkával ajánlom.
Nem utolsó szempont, hogy egytálétel, tehát egy edény kell hozzá, abból 
meg is eheted, és akkor a mosogatás is megvolt:)
pi


----- Original Message ----- 
From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Monday, June 09, 2014 2:56 PM
Subject: Re: [elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ 
charcoal


> Tesója a bolognai vagy milánói spagetti szósz, az is állati jó 
> bográcsban főzve, hamar kész van, olcsó siker :)
> Érdemes lefőzni több kilót, a maradékot hazavinni és lefagyasztani.
>
> Ja, a chili con carne-t ha kiraktad a tányérra, érdemes jól beszórni 
> reszelt sajttal.
> De nagyot sóhajtottam :)
>
> Gábor
>
> 2014.06.09. 14:51 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
>> Koszonom! Ezen a vonalon erdemes elindulni. :)
>>
>>
>>>>
>> ---- Be H, 09 jún. 2014 14:01:25 +0200 Acs Gabor<levlista at e8e.eu> 
>> írta ----
>>
>>   > A pincepörkölt az egy pörkölt kicsit hosszabb lével, és a végén
>>   > belefőzöd a krumplit. Nem egy bonyolult kaja, de nagyon finom. A 
>> Chili
>>   > con carne is tök egyszerű bográcsban, de sokkal finomabb, mint
>>   > tűzhelyen. Keress hozzá receptet! A lényege, hogy darált húst 
>> készítesz
>>   > úgy, mint a pörköltöt (zsír, hagyma, rá a hús), majd kukoricát és 
>> babot
>>   > főzöl hozzá. Friss kenyérrel nagyon finom! Persze a fűszerezés az
>>   > lényeges, vagy nem bonyolítod és megveszed a chili con carne
>>   > fűszerkeveréket, vagy saját magad állítod be a chilipaprika, 
>> római
>>   > kömény, koriander, oregánó, esetleg fahéj, szegfűbors, aki bírja,
>>   > feketebors, paradicsom stb. arányát.
>>   >
>>   > Gábor
>>   >
>>   > 2014.06.09. 13:44 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
>>   > > Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a 
>> koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most 
>> megpiszkaltal.
>>   > > Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
>>   > >
>>   > > dá



More information about the Elektro-etc mailing list