[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Pataki István
pataki.istvan at freemail.hu
Mon Jun 9 20:16:12 CEST 2014
Nem éppen a modern felfogás szerinti kajaféle, de szerintem bográcsban a
slambuc is jobb, mint tűzhelyen készítve.
http://www.jolkifoztem.hu/recept/slambuc-ohom
http://www.mindmegette.hu/slambuc-bogracsban.recept
Tkp. egy jófajta krumplistészta.
Uborkasalátával vagy kovászos uborkával ajánlom.
Nem utolsó szempont, hogy egytálétel, tehát egy edény kell hozzá, abból
meg is eheted, és akkor a mosogatás is megvolt:)
pi
----- Original Message -----
From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Monday, June 09, 2014 2:56 PM
Subject: Re: [elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ
charcoal
> Tesója a bolognai vagy milánói spagetti szósz, az is állati jó
> bográcsban főzve, hamar kész van, olcsó siker :)
> Érdemes lefőzni több kilót, a maradékot hazavinni és lefagyasztani.
>
> Ja, a chili con carne-t ha kiraktad a tányérra, érdemes jól beszórni
> reszelt sajttal.
> De nagyot sóhajtottam :)
>
> Gábor
>
> 2014.06.09. 14:51 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
>> Koszonom! Ezen a vonalon erdemes elindulni. :)
>>
>>
>> dá
>>
>> ---- Be H, 09 jún. 2014 14:01:25 +0200 Acs Gabor<levlista at e8e.eu>
>> írta ----
>>
>> > A pincepörkölt az egy pörkölt kicsit hosszabb lével, és a végén
>> > belefőzöd a krumplit. Nem egy bonyolult kaja, de nagyon finom. A
>> Chili
>> > con carne is tök egyszerű bográcsban, de sokkal finomabb, mint
>> > tűzhelyen. Keress hozzá receptet! A lényege, hogy darált húst
>> készítesz
>> > úgy, mint a pörköltöt (zsír, hagyma, rá a hús), majd kukoricát és
>> babot
>> > főzöl hozzá. Friss kenyérrel nagyon finom! Persze a fűszerezés az
>> > lényeges, vagy nem bonyolítod és megveszed a chili con carne
>> > fűszerkeveréket, vagy saját magad állítod be a chilipaprika,
>> római
>> > kömény, koriander, oregánó, esetleg fahéj, szegfűbors, aki bírja,
>> > feketebors, paradicsom stb. arányát.
>> >
>> > Gábor
>> >
>> > 2014.06.09. 13:44 keltezéssel, Tanács Dávid Szilveszter írta:
>> > > Ezeket a bogracsos recepteken kernem tisztelettel idekarcolni a
>> koztudba, bele! Tegnap grill vacsora volt, de ezzel most
>> megpiszkaltal.
>> > > Azt hiszem, lehozom a padlasrol az egyik kisebb bogracsot. :)
>> > >
>> > > dá
More information about the Elektro-etc
mailing list