[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal

Jozsef Valkai vjozsef at valkai.net
Mon Jun 9 10:53:58 CEST 2014


Nem ebben fogunk sztem megdogleni. :)

De a te modszeredet is kiprobalom legkozelebb.

Milyen pacot hasznalsz? Milyen hust?

Valkai Jozsef
Mobilrol küldve.
+36703628147
2014.06.09. 10:51 ezt írta ("Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>):

> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
> vegyszer (gyújtófolyadék).
>
> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen rossz
> szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
> 1, a begyújtó folyadéktól?
> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
>
> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm az
> ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a
> rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem
> pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így az
> eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy csomó
> ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.
>
> Gábor
>
> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>
>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
>> barmi mas megoldasnal.
>>
>> Valkai Jozsef
>> Mobilrol küldve.
>> +36703628147
>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>):
>>
>>  1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>>>
>>> Gábor
>>>
>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>>
>>>  Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>>>>
>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>>>>
>>>> Valkai Jozsef
>>>> Mobilrol küldve.
>>>> +36703628147
>>>>
>>>>
>>>>
>


More information about the Elektro-etc mailing list