[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Mon Jun 9 10:51:34 CEST 2014


Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre 
vegyszer (gyújtófolyadék).

A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen 
rossz szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
1, a begyújtó folyadéktól?
2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?

Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én kerülöm 
az ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet hogy pont a 
rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet, nem 
pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen meg. Így 
az eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz. Cserébe egy 
csomó ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak nem szoktak ráérni.

Gábor

2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz hatekonyabb
> barmi mas megoldasnal.
>
> Valkai Jozsef
> Mobilrol küldve.
> +36703628147
> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>):
>
>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>>
>> Gábor
>>
>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>
>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar parazslo
>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>>>
>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>>>
>>> Valkai Jozsef
>>> Mobilrol küldve.
>>> +36703628147
>>>
>>>



More information about the Elektro-etc mailing list