[elektro-etc] 1 lépés előre

Cser Tamas maguspr53 at gmail.com
Mon Mar 18 13:40:23 CET 2013


persze, hogy én se agyon :-)

szóval otthon pl. sajtostallérsütő, vagy hasonló sütőféleséggel
vagy más, pl. fatüzeléses "teatűzhelyen" laposra lapított tésztamasszából
(lepény) megsüthető


Xorn <toth.endre at gmail.com> írta, 2013.03.18.:
> Anno jártam a gyárban, ahol gyártják. Azóta nem eszem Korpovit kekszet...
> :-)
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2013/3/18 Cser Tamas <maguspr53 at gmail.com>:
>> pl. a Korpovit 85% teljes kiőrlésűt tartalmaz, -->> a nehéz izéből
>> nem kenyeret, hanem kekszhez hasonló lapos, vékony valamit sütni
>>
>> Vajk Fekete <vajkhu at gmail.com> írta, 2013.03.17.:
>>> arrol meg nem is beszelve, hogy a mag kozepe olyan akarmit tartalmaz ami
>>> gatolja a teszta keleset. ezert lehet a feher lisztbol szep lukacsos
>>> megkelt kenyeret csinalni, a teljes kiorlesubol meg csak suru nehez
>>> izet.
>>>
>>> Vajk
>>>
>>> 2013/3/16 Varszegi Peter <vpelektro at gmail.com>
>>>
>>>> Ez a teljes kiőrlésű mánia is érdekes, a fehér lisztet a legdrágább
>>>> gyártani, mert ki kell belőle szedni mindent, a teljes kiőrlésűnél meg
>>>> ledarálnak mindent még az a drága, pedig ott lesz 1kg búzából a legtöbb
>>>> liszt....
>>>>
>>>> -----Original Message----- From: Cser Tamas
>>>> Sent: Saturday, March 16, 2013 6:21 PM
>>>> To: elektro-etc at tesla.hu
>>>> Subject: Re: [elektro-etc] 1 lépés előre
>>>>
>>>> Teljes kiőrlésű pékáruk vásárlásakor azonban vigyázzunk, nehogy csalás
>>>> áldozatai legyünk! Figyeljük meg jól a vásárlandó kenyeret,
>>>> péksüteményt! A fehér kenyerekben általában a nagy lyukak, a laza
>>>> szerkezet jellemző, ezzel szemben a teljes kiőrlésű kenyerek
>>>> tömörebbek, a lukak kisebbek bennük. Tehát, amikor egy ugyan barna
>>>> színű, de fehérkenyérre jellemző lukakkal rendelkező kenyérrel
>>>> találkozunk, merjük feltételezni, hogy ez igazából egy fehér kenyér,
>>>> amit a furfangos árusok melasszal barnára színeztek.
>>>>
>>>> Skandar Graun <sgraun at gmail.com> írta, 2013.03.16.:
>>>>
>>>>> Mert szerinted a barna kenyér nem színezőtől barna? :D
>>>>>
>>>>> gyapo <gyapo at freemail.hu> írta (2013. március 16. 17:38):
>>>>>
>>>>>> igazából ez a benzines kivonás utáni nugátos édességemulátor
>>>>>>> " nem közismert ", csak a "kajaügyekre" fogékonyak számára
>>>>>>> talán érdekes lehet, mint ahogy az eperízű joghurtaroma ( egy
>>>>>>> ausztrál
>>>>>>> fa faforgácsából kivonva )  sem piskóta
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Kajaügyben 1-2 éve röhögtem egy jót Szerencsen. Ott nem csak csokit
>>>>>> gyártanak, hanem korábban cukrot is, és a múzeumban elmagyarázta a
>>>>>> speeker, hogy a barna cukor az ugyanaz a cukor, csak van benne egy
>>>>>> kevés melasz. Az összes főzős műsorban az összes idióta egészséges
>>>>>> táplálkozásmániás ortorexiás majom meg a barna cukrot szórja
>>>>>> mindenbe,
>>>>>> hogy milyen egészséges, bezzeg a fehér méreg fehér cukor az meg
>>>>>> milyen mérgező.
>>>>>>
>>>>>> Üdv.: gyapo
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list