[elektro-etc] 1 lépés előre

Xorn toth.endre at gmail.com
Mon Mar 18 09:32:56 CET 2013


Anno jártam a gyárban, ahol gyártják. Azóta nem eszem Korpovit kekszet... :-)

Best regards,
Andy

2013/3/18 Cser Tamas <maguspr53 at gmail.com>:
> pl. a Korpovit 85% teljes kiőrlésűt tartalmaz, -->> a nehéz izéből
> nem kenyeret, hanem kekszhez hasonló lapos, vékony valamit sütni
>
> Vajk Fekete <vajkhu at gmail.com> írta, 2013.03.17.:
>> arrol meg nem is beszelve, hogy a mag kozepe olyan akarmit tartalmaz ami
>> gatolja a teszta keleset. ezert lehet a feher lisztbol szep lukacsos
>> megkelt kenyeret csinalni, a teljes kiorlesubol meg csak suru nehez izet.
>>
>> Vajk
>>
>> 2013/3/16 Varszegi Peter <vpelektro at gmail.com>
>>
>>> Ez a teljes kiőrlésű mánia is érdekes, a fehér lisztet a legdrágább
>>> gyártani, mert ki kell belőle szedni mindent, a teljes kiőrlésűnél meg
>>> ledarálnak mindent még az a drága, pedig ott lesz 1kg búzából a legtöbb
>>> liszt....
>>>
>>> -----Original Message----- From: Cser Tamas
>>> Sent: Saturday, March 16, 2013 6:21 PM
>>> To: elektro-etc at tesla.hu
>>> Subject: Re: [elektro-etc] 1 lépés előre
>>>
>>> Teljes kiőrlésű pékáruk vásárlásakor azonban vigyázzunk, nehogy csalás
>>> áldozatai legyünk! Figyeljük meg jól a vásárlandó kenyeret,
>>> péksüteményt! A fehér kenyerekben általában a nagy lyukak, a laza
>>> szerkezet jellemző, ezzel szemben a teljes kiőrlésű kenyerek
>>> tömörebbek, a lukak kisebbek bennük. Tehát, amikor egy ugyan barna
>>> színű, de fehérkenyérre jellemző lukakkal rendelkező kenyérrel
>>> találkozunk, merjük feltételezni, hogy ez igazából egy fehér kenyér,
>>> amit a furfangos árusok melasszal barnára színeztek.
>>>
>>> Skandar Graun <sgraun at gmail.com> írta, 2013.03.16.:
>>>
>>>> Mert szerinted a barna kenyér nem színezőtől barna? :D
>>>>
>>>> gyapo <gyapo at freemail.hu> írta (2013. március 16. 17:38):
>>>>
>>>>> igazából ez a benzines kivonás utáni nugátos édességemulátor
>>>>>> " nem közismert ", csak a "kajaügyekre" fogékonyak számára
>>>>>> talán érdekes lehet, mint ahogy az eperízű joghurtaroma ( egy ausztrál
>>>>>> fa faforgácsából kivonva )  sem piskóta
>>>>>>
>>>>>
>>>>> Kajaügyben 1-2 éve röhögtem egy jót Szerencsen. Ott nem csak csokit
>>>>> gyártanak, hanem korábban cukrot is, és a múzeumban elmagyarázta a
>>>>> speeker, hogy a barna cukor az ugyanaz a cukor, csak van benne egy
>>>>> kevés melasz. Az összes főzős műsorban az összes idióta egészséges
>>>>> táplálkozásmániás ortorexiás majom meg a barna cukrot szórja mindenbe,
>>>>> hogy milyen egészséges, bezzeg a fehér méreg fehér cukor az meg
>>>>> milyen mérgező.
>>>>>
>>>>> Üdv.: gyapo
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>
>



More information about the Elektro-etc mailing list