[elektro-etc] 1 lépés előre
Cser Tamas
maguspr53 at gmail.com
Mon Mar 18 13:47:14 CET 2013
pl.
Chapati - Teljes kiőrlésű lisztből készült lepény. A chapati, vagy
hindiül roti India tradicionális, leggyakrabban fogyasztott lepénye,
Cser Tamas <maguspr53 at gmail.com> írta, 2013.03.18.:
> persze, hogy én se agyon :-)
>
> szóval otthon pl. sajtostallérsütő, vagy hasonló sütőféleséggel
> vagy más, pl. fatüzeléses "teatűzhelyen" laposra lapított tésztamasszából
> (lepény) megsüthető
>
>
> Xorn <toth.endre at gmail.com> írta, 2013.03.18.:
>> Anno jártam a gyárban, ahol gyártják. Azóta nem eszem Korpovit kekszet...
>> :-)
>>
>> Best regards,
>> Andy
>>
>> 2013/3/18 Cser Tamas <maguspr53 at gmail.com>:
>>> pl. a Korpovit 85% teljes kiőrlésűt tartalmaz, -->> a nehéz izéből
>>> nem kenyeret, hanem kekszhez hasonló lapos, vékony valamit sütni
>>>
>>> Vajk Fekete <vajkhu at gmail.com> írta, 2013.03.17.:
>>>> arrol meg nem is beszelve, hogy a mag kozepe olyan akarmit tartalmaz
>>>> ami
>>>> gatolja a teszta keleset. ezert lehet a feher lisztbol szep lukacsos
>>>> megkelt kenyeret csinalni, a teljes kiorlesubol meg csak suru nehez
>>>> izet.
>>>>
>>>> Vajk
>>>>
>>>> 2013/3/16 Varszegi Peter <vpelektro at gmail.com>
>>>>
>>>>> Ez a teljes kiőrlésű mánia is érdekes, a fehér lisztet a legdrágább
>>>>> gyártani, mert ki kell belőle szedni mindent, a teljes kiőrlésűnél meg
>>>>> ledarálnak mindent még az a drága, pedig ott lesz 1kg búzából a
>>>>> legtöbb
>>>>> liszt....
>>>>>
>>>>> -----Original Message----- From: Cser Tamas
>>>>> Sent: Saturday, March 16, 2013 6:21 PM
>>>>> To: elektro-etc at tesla.hu
>>>>> Subject: Re: [elektro-etc] 1 lépés előre
>>>>>
>>>>> Teljes kiőrlésű pékáruk vásárlásakor azonban vigyázzunk, nehogy csalás
>>>>> áldozatai legyünk! Figyeljük meg jól a vásárlandó kenyeret,
>>>>> péksüteményt! A fehér kenyerekben általában a nagy lyukak, a laza
>>>>> szerkezet jellemző, ezzel szemben a teljes kiőrlésű kenyerek
>>>>> tömörebbek, a lukak kisebbek bennük. Tehát, amikor egy ugyan barna
>>>>> színű, de fehérkenyérre jellemző lukakkal rendelkező kenyérrel
>>>>> találkozunk, merjük feltételezni, hogy ez igazából egy fehér kenyér,
>>>>> amit a furfangos árusok melasszal barnára színeztek.
>>>>>
>>>>> Skandar Graun <sgraun at gmail.com> írta, 2013.03.16.:
>>>>>
>>>>>> Mert szerinted a barna kenyér nem színezőtől barna? :D
>>>>>>
>>>>>> gyapo <gyapo at freemail.hu> írta (2013. március 16. 17:38):
>>>>>>
>>>>>>> igazából ez a benzines kivonás utáni nugátos édességemulátor
>>>>>>>> " nem közismert ", csak a "kajaügyekre" fogékonyak számára
>>>>>>>> talán érdekes lehet, mint ahogy az eperízű joghurtaroma ( egy
>>>>>>>> ausztrál
>>>>>>>> fa faforgácsából kivonva ) sem piskóta
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Kajaügyben 1-2 éve röhögtem egy jót Szerencsen. Ott nem csak csokit
>>>>>>> gyártanak, hanem korábban cukrot is, és a múzeumban elmagyarázta a
>>>>>>> speeker, hogy a barna cukor az ugyanaz a cukor, csak van benne egy
>>>>>>> kevés melasz. Az összes főzős műsorban az összes idióta egészséges
>>>>>>> táplálkozásmániás ortorexiás majom meg a barna cukrot szórja
>>>>>>> mindenbe,
>>>>>>> hogy milyen egészséges, bezzeg a fehér méreg fehér cukor az meg
>>>>>>> milyen mérgező.
>>>>>>>
>>>>>>> Üdv.: gyapo
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list