[elektro-etc] sütibácsi
elight at gmail.com
elight at gmail.com
Tue Jul 16 12:26:48 CEST 2013
Szia
Önmagában , hogy a világ legfinomabb sütijét süti ki
szerintem kevés.. Ha végzettség nincs, kell pl. egy alkalmazott
akinek papírja van róla , hogy tud sütni, és teheti. És be is kell
jelentkezni jónéhány tucat helyre ...
Ebben a legultolsó lépés azt hiszem az volt ,
hogy az őstemelőnek
is be kell perkálnia a kamarai díjat..
Szóval végül ugyanoda likadunk ki ahol éppen tartunk.
Előzetesen alaposan boncolgatni kell ,
mit miért nem érdemes..
Aztán hagyni a francba..
Bocs , de ma ilen napom van!
Üdv István
2013-07-16 12:07 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Volt a Szentendrei szigeten, Surányban egy kisöreg, aki nagyon finom
> pogácsát sütött, lehetett nála a helyszínen is venni, és a közértben
> is árusították.
>
> Mit gondoltok, ilyet lehet ma legálisan csinálni? Úgy, mint az
> őstermelő, valaki előállít egy ilyen apró süteményt, és eladja. Vagy
> saját maga a házánál, vagy a saját üzletében, vagy beszállítja egy
> üzletbe/gyorsétterembe. Azt hiszem, piacon is szoktak kisöregek saját
> sütésű apróságokat árusítani.
> Van esetleg valami forgalmi határa ennek, vagy kell hozzá cukrász vagy
> pék végzettség, vagy ha saját boltodban árusítod a 'valakitől'
> beszerzett ilyen terméket, azt valahogy magadnak kell tanúsítani?
> Ott van pl. a Fornetti hálózat, annak az eladói sem tűnnek
> különösebben kvalifikáltnak, az alapanyagot fagyasztva kapják a
> központból és helyben sütik ki.
> Ha bárkinek van erről konkrét ismerete, köszönöm ha megosztja velem!
>
> Volt egy Woody Allen film, ahol bankot akartak rabolni, és
> fedősztorinak a felesége nyitott egy sütiboltot, végül nem sikerült a
> bankrablás, de a bolt meg nagyon bejött nekik. Ott sem volt az
> asszonynak cukrász végzettsége, csak jól tudott sütni. Persze ez nem
> az az unió.
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list