[elektro-etc] sütibácsi

elight at gmail.com elight at gmail.com
Tue Jul 16 12:26:48 CEST 2013


Szia
Önmagában , hogy a világ legfinomabb sütijét süti ki
szerintem kevés.. Ha végzettség nincs, kell pl. egy alkalmazott
akinek papírja van róla , hogy tud sütni, és teheti. És be is kell
jelentkezni jónéhány tucat helyre ...

Ebben a legultolsó lépés azt hiszem az volt ,
  hogy az őstemelőnek
is be kell perkálnia a kamarai díjat..

Szóval végül ugyanoda likadunk ki   ahol éppen tartunk.
Előzetesen alaposan boncolgatni kell ,
  mit miért nem érdemes..
Aztán hagyni a francba..
Bocs ,  de ma ilen napom van!

Üdv István


2013-07-16 12:07 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Volt a Szentendrei szigeten, Surányban egy kisöreg, aki nagyon finom 
> pogácsát sütött, lehetett nála a helyszínen is venni, és a közértben 
> is árusították.
>
> Mit gondoltok, ilyet lehet ma legálisan csinálni? Úgy, mint az 
> őstermelő, valaki előállít egy ilyen apró süteményt, és eladja. Vagy 
> saját maga a házánál, vagy a saját üzletében, vagy beszállítja egy 
> üzletbe/gyorsétterembe. Azt hiszem, piacon is szoktak kisöregek saját 
> sütésű apróságokat árusítani.
> Van esetleg valami forgalmi határa ennek, vagy kell hozzá cukrász vagy 
> pék végzettség, vagy ha saját boltodban árusítod a 'valakitől' 
> beszerzett ilyen terméket, azt valahogy magadnak kell tanúsítani?
> Ott van pl. a Fornetti hálózat, annak az eladói sem tűnnek 
> különösebben kvalifikáltnak, az alapanyagot fagyasztva kapják a 
> központból és helyben sütik ki.
> Ha bárkinek van erről konkrét ismerete, köszönöm ha megosztja velem!
>
> Volt egy Woody Allen film, ahol bankot akartak rabolni, és 
> fedősztorinak a felesége nyitott egy sütiboltot, végül nem sikerült a 
> bankrablás, de a bolt meg nagyon bejött nekik. Ott sem volt az 
> asszonynak cukrász végzettsége, csak jól tudott sütni. Persze ez nem 
> az az unió.
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list