[elektro-etc] grillezés
charles hoss
charles.hoss at gmail.com
Wed Jul 10 19:46:39 CEST 2013
nem , tenyleg erdekel .
ha a folyamatos tovabbitas jelentette a problemat (mert szerintem igen ,
hiszen aminek haladnia kellene az lassul le) , akkor a feladat kiirasa volt
a hibas vagy a b lehetoseg hogy epp ezt a ragadasi hajlamot kellett volna
kihasznalni , tehat egy a viszkozitas szerinti tovabbitorendszert
leterehozni , ahol a viszkozusabb anyag tovabb tud lepni mig a higabb
visszatartasra kerul .
tenyleg nem ertem hogy egy ilyen osztaly miert nem tud megoldani egy ilyen
feladatot . kozelrol volt alkalmam latni egy hasonlo projektet ,
paradicsomvalogatot ami a bekescsabai konzervgyarnak keszult . persze ami
akkor csucstechnologia volt , az mara ugy nez ki hogy a paraszt megeszi a
ko kemeny , megbarnult szemeket is tartalmazo kukoricakonzervet is , tehat
minek valogatni - eleg rairni hogy most olcsobb es felarazni hogy le
lehessen a szokasosra engedni az arat .
bye
dexter
2013. július 10. 19:41 Kovács József írta, <kj at faldeko.hu>:
>
>
> 2013.07.10. 19:26 keltezéssel, charles hoss írta:
>
>> ez volt csucstechnologiai osztaly ? hogyan oldottatok volna meg a
>> folyamatos gyumolcsszedest ?
>>
>
> ???
> Most... kötözködsz?
>
> Egyébként a hámozott-felezett barack szép nagy
> rozsdamentes tartályokban várja, hogy kiderüljön
> mi is lesz végül belőle...
> - befőtt?
> - lekvár?
> - baracklé?
> - pálinka?
>
> KJ
>
> vagy azert lehetett volna a rendszerben par
>
>> ilyen lokesszeru fazis ?
>>
>
> dexter
>>
>>
>>
>> 2013. július 10. 16:17 Kovács József írta, <kj at faldeko.hu>:
>>
>> Ez azonban egyik sem folyamatos üzemű cucc!
>>> Kondérban főzve könnyebb az élet.
>>> Csakhát szakaszos az üzem...
>>>
>>> A kitűzött cél az non-stop üzem volt.
>>> Azaz a cucc egyik végén megy be
>>> a nyers massza a másik végén jön ki a lekvár.
>>> MEGSZAKÍTÁS nélkül...
>>>
>>> Mert ez passzol faszán a töltéshez.
>>>
>>> A szakaszos üzemben lökésszerű a töltési+zűrási igény!
>>>
>>
>> Nem garantálható az azonos állag és hőkezeltség.
>>>
>>> Nos, ezért volt főző csigás (26 méter hosszú) a rendszer.
>>> Csak sajnos páróránként mindig akadt vele karamell-lesülés gond.
>>>
>>> Aztán jött a rendszerváltás és megszűnt a csúcstechnológiai osztály.
>>> Majd cirka 1,5 év múlva maga a cég is.
>>> ~200 jól képzett mérnököt eresztve szélnek...
>>>
>>> KJ
>>>
>>> 2013.07.10. 13:56 keltezéssel, charles hoss írta:
>>>
>>> nem tudom . nekem az a benyomasom hogy a homerseklet csokkentesevel ,
>>>> precizen szabalyzott korulmenyek kozott mukodnie kellene - tehat
>>>> csokkentem
>>>> a holeadast amennyire lehet , igy csokkenthetem a bekuldendo
>>>> homennyiseget
>>>>
>>>> - igy alacsonyabb betap hofok is eleg , a konvekcios aramlast potolja a
>>>>
>>>
>> lapat es igy mar csak a hotspot-ok kialakulasa a kerdes - hogy ugy
>>>> alakulnak ki hogy a semmibol keletkezik egy mag es letapad vagy egy
>>>> nagyobb
>>>> viszkozitasu resz a megnott hoataramlas es kiforras , megkemenyedes
>>>> miatt
>>>> sul meg - igy alakul ki . ez utobbit meg lehet szuntetni ha a hofokot
>>>> addig
>>>> csokkentjuk amig mar nem lepi at a forrpontot (hiszen amugy sem a teljes
>>>> kiszaritas a cel)
>>>> igy nekem a jol szigetelo fedel , nem newtoni hatas alatti fordulatu
>>>> keverolapat , alacsony also betap hofok tunik az elso par fontos
>>>> pontnak .
>>>>
>>>>
>>>> bye
>>>> dexter
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> 2013. július 10. 8:00 Xorn írta, <toth.endre at gmail.com>:
>>>>
>>>> Egy oda-vissza járó egyenes vakarólapát kell az edény teljesen egyenes
>>>>
>>>>> aljára, ahol melegedik, és tutti nem ragad le. Kézzel is csak pontosan
>>>>> ezt csinálja az ember, nem? :-)
>>>>>
>>>>> Best regards,
>>>>> Andy
>>>>>
>>>>> 2013/7/10 charles hoss <charles.hoss at gmail.com>:
>>>>>
>>>>> Nem tudtatok megoldani az egyenletes hoatadast?
>>>>>> Hogyhogy? Tuzre kellett optimalizalni?
>>>>>>
>>>>>> Bye
>>>>>> Dexter
>>>>>> On 9 Jul 2013 21:06, "Kovács József" <kj at faldeko.hu> wrote:
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> 2013.07.09. 19:00 keltezéssel, k_tibor írta:
>>>>>>>
>>>>>>> Nem találtak még fel olyan dupla falú edényt, aminek a két fala
>>>>>>> közé
>>>>>>>
>>>>>>>> vizet lehetne önteni? Akkor talán nem égne le, és meg lehetne úszni
>>>>>>>> a
>>>>>>>> folytonos kevergetést is.
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> Anno az AGRIKON-nál kísérleteztünk
>>>>>>> a konzervgyár számára lekvárfőző automata géppel.
>>>>>>>
>>>>>>> Az alapelv: rozsdamentes polírozott csigaházban teflon csiga
>>>>>>> (nomeg kerámia felületek és még sok más ötlet volt)
>>>>>>>
>>>>>>> Az alapvető gondot az okozza, hogy
>>>>>>> nem garantálható a teljesen egyenletes hő átadás-átvétel.
>>>>>>>
>>>>>>> Így a cukor tartalom, előbb-utóbb biztosan rá
>>>>>>> "karamellizálódott" valamelyik részen a felületre.
>>>>>>> ...és onnan már gyorsan terjedt tovább a baj.
>>>>>>>
>>>>>>> Amitől az egész cucc összesült :-(
>>>>>>>
>>>>>>> Ezért nem jött össze a folyamatos üzemű, automata lekvár főzés.
>>>>>>> Pedig nagy durranás lett volna (és lenne is) ...
>>>>>>>
>>>>>>> Kézzel keverve érezni lehet, ha akad a fakanál
>>>>>>> és ott gyorsan lelehet vakarni a kialakulóban lévő réteget.
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Még mielőtt íz változást okozna.
>>>>
>>>>>
>>>>>>> KJ
>>>>>>>
>>>>>>> k_tibor
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>> Sunday, July 07, 2013, 11:04:59 PM, Kovács wrote:
>>>>>>>>
>>>>>>>> KJ> Lassú tuzön, állandó keverés mellett foz.
>>>>>>>> KJ> Vigyázat könnyen leragad és leég az alja cukor miatt.
>>>>>>>> KJ> Nem szabad nagyon rotyogtatni, akkor elmegy gyümölcs íz belole.
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>> -----
>>>> A(z) üzenetben nem található vírus.
>>>> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
>>>> Verzió: 2013.0.3349 / Vírus adatbázis: 3204/6478 - Kiadás dátuma:
>>>> 2013.07.09.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>
>> -----
>> A(z) üzenetben nem található vírus.
>> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
>> Verzió: 2013.0.3349 / Vírus adatbázis: 3204/6480 - Kiadás dátuma:
>> 2013.07.10.
>>
>>
>>
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list