[elektro-etc] grillezés

Kovács József kj at faldeko.hu
Wed Jul 10 19:41:27 CEST 2013



2013.07.10. 19:26 keltezéssel, charles hoss írta:
> ez volt csucstechnologiai osztaly ? hogyan oldottatok volna meg a
> folyamatos gyumolcsszedest ?

???
Most... kötözködsz?

Egyébként a hámozott-felezett barack szép nagy
rozsdamentes tartályokban várja, hogy kiderüljön
mi is lesz végül belőle...
- befőtt?
- lekvár?
- baracklé?
- pálinka?

KJ

  vagy azert lehetett volna a rendszerben par
> ilyen lokesszeru fazis ?

> dexter
>
>
>
> 2013. július 10. 16:17 Kovács József írta, <kj at faldeko.hu>:
>
>> Ez azonban egyik sem folyamatos üzemű cucc!
>> Kondérban főzve könnyebb az élet.
>> Csakhát szakaszos az üzem...
>>
>> A kitűzött cél az non-stop üzem volt.
>> Azaz a cucc egyik végén megy be
>> a nyers massza a másik végén jön ki a lekvár.
>> MEGSZAKÍTÁS nélkül...
>>
>> Mert ez passzol faszán a töltéshez.
>>
>> A szakaszos üzemben lökésszerű a töltési+zűrási igény!
>
>> Nem garantálható az azonos állag és hőkezeltség.
>>
>> Nos, ezért volt főző csigás (26 méter hosszú) a rendszer.
>> Csak sajnos páróránként mindig akadt vele karamell-lesülés gond.
>>
>> Aztán jött a rendszerváltás és megszűnt a csúcstechnológiai osztály.
>> Majd cirka 1,5 év múlva maga a cég is.
>> ~200 jól képzett mérnököt eresztve szélnek...
>>
>> KJ
>>
>> 2013.07.10. 13:56 keltezéssel, charles hoss írta:
>>
>>> nem tudom . nekem az a benyomasom hogy a homerseklet csokkentesevel ,
>>> precizen szabalyzott korulmenyek kozott mukodnie kellene - tehat
>>> csokkentem
>>> a holeadast amennyire lehet , igy csokkenthetem a bekuldendo homennyiseget
>>>
>>> - igy alacsonyabb betap hofok is eleg , a konvekcios aramlast potolja a
>
>>> lapat es igy mar csak a hotspot-ok kialakulasa a kerdes - hogy ugy
>>> alakulnak ki hogy a semmibol keletkezik egy mag es letapad vagy egy
>>> nagyobb
>>> viszkozitasu resz a megnott hoataramlas es kiforras , megkemenyedes miatt
>>> sul meg - igy alakul ki . ez utobbit meg lehet szuntetni ha a hofokot
>>> addig
>>> csokkentjuk amig mar nem lepi at a forrpontot (hiszen amugy sem a teljes
>>> kiszaritas a cel)
>>> igy nekem a jol szigetelo fedel , nem newtoni hatas alatti fordulatu
>>> keverolapat , alacsony also betap hofok tunik az elso par fontos pontnak .
>>>
>>>
>>> bye
>>> dexter
>>>
>>>
>>>
>>> 2013. július 10. 8:00 Xorn írta, <toth.endre at gmail.com>:
>>>
>>>   Egy oda-vissza járó egyenes vakarólapát kell az edény teljesen egyenes
>>>> aljára, ahol melegedik, és tutti nem ragad le. Kézzel is csak pontosan
>>>> ezt csinálja az ember, nem? :-)
>>>>
>>>> Best regards,
>>>> Andy
>>>>
>>>> 2013/7/10 charles hoss <charles.hoss at gmail.com>:
>>>>
>>>>> Nem tudtatok megoldani az egyenletes hoatadast?
>>>>> Hogyhogy? Tuzre kellett optimalizalni?
>>>>>
>>>>> Bye
>>>>> Dexter
>>>>> On 9 Jul 2013 21:06, "Kovács József" <kj at faldeko.hu> wrote:
>>>>>
>>>>>
>>>>>> 2013.07.09. 19:00 keltezéssel, k_tibor írta:
>>>>>>
>>>>>>   Nem találtak még fel olyan dupla falú edényt, aminek a két fala közé
>>>>>>> vizet lehetne önteni? Akkor talán nem égne le, és meg lehetne úszni a
>>>>>>> folytonos kevergetést is.
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Anno az AGRIKON-nál kísérleteztünk
>>>>>> a konzervgyár számára lekvárfőző automata géppel.
>>>>>>
>>>>>> Az alapelv: rozsdamentes polírozott csigaházban teflon csiga
>>>>>> (nomeg kerámia felületek és még sok más ötlet volt)
>>>>>>
>>>>>> Az alapvető gondot az okozza, hogy
>>>>>> nem garantálható a teljesen egyenletes hő átadás-átvétel.
>>>>>>
>>>>>> Így a cukor tartalom, előbb-utóbb biztosan rá
>>>>>> "karamellizálódott" valamelyik részen a felületre.
>>>>>> ...és onnan már gyorsan terjedt tovább a baj.
>>>>>>
>>>>>> Amitől az egész cucc összesült :-(
>>>>>>
>>>>>> Ezért nem jött össze a folyamatos üzemű, automata lekvár főzés.
>>>>>> Pedig nagy durranás lett volna (és lenne is) ...
>>>>>>
>>>>>> Kézzel keverve érezni lehet, ha akad a fakanál
>>>>>> és ott gyorsan lelehet vakarni a kialakulóban lévő réteget.
>>>>>>
>>>>>
>>>   Még mielőtt íz változást okozna.
>>>>>>
>>>>>> KJ
>>>>>>
>>>>>>    k_tibor
>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Sunday, July 07, 2013, 11:04:59 PM, Kovács wrote:
>>>>>>>
>>>>>>> KJ> Lassú tuzön, állandó keverés mellett foz.
>>>>>>> KJ> Vigyázat könnyen leragad és leég az alja cukor miatt.
>>>>>>> KJ> Nem szabad nagyon rotyogtatni, akkor elmegy gyümölcs íz belole.
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>> -----
>>> A(z)  üzenetben nem található vírus.
>>> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
>>> Verzió: 2013.0.3349 / Vírus adatbázis: 3204/6478 - Kiadás dátuma:
>>> 2013.07.09.
>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>
>
> -----
> A(z)  üzenetben nem található vírus.
> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
> Verzió: 2013.0.3349 / Vírus adatbázis: 3204/6480 - Kiadás dátuma: 2013.07.10.
>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list