[elektro-etc] grillezés

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Wed Jul 10 19:26:23 CEST 2013


ez volt csucstechnologiai osztaly ? hogyan oldottatok volna meg a
folyamatos gyumolcsszedest ? vagy azert lehetett volna a rendszerben par
ilyen lokesszeru fazis ?
a petroncini crumb meg kozben elkeszult - igaz , ott nem sul le a cucc a
forgodobhoz .

bye
dexter



2013. július 10. 16:17 Kovács József írta, <kj at faldeko.hu>:

> Ez azonban egyik sem folyamatos üzemű cucc!
> Kondérban főzve könnyebb az élet.
> Csakhát szakaszos az üzem...
>
> A kitűzött cél az non-stop üzem volt.
> Azaz a cucc egyik végén megy be
> a nyers massza a másik végén jön ki a lekvár.
> MEGSZAKÍTÁS nélkül...
>
> Mert ez passzol faszán a töltéshez.
>
> A szakaszos üzemben lökésszerű a töltési+zűrási igény!
> Nem garantálható az azonos állag és hőkezeltség.
>
> Nos, ezért volt főző csigás (26 méter hosszú) a rendszer.
> Csak sajnos páróránként mindig akadt vele karamell-lesülés gond.
>
> Aztán jött a rendszerváltás és megszűnt a csúcstechnológiai osztály.
> Majd cirka 1,5 év múlva maga a cég is.
> ~200 jól képzett mérnököt eresztve szélnek...
>
> KJ
>
> 2013.07.10. 13:56 keltezéssel, charles hoss írta:
>
>> nem tudom . nekem az a benyomasom hogy a homerseklet csokkentesevel ,
>> precizen szabalyzott korulmenyek kozott mukodnie kellene - tehat
>> csokkentem
>> a holeadast amennyire lehet , igy csokkenthetem a bekuldendo homennyiseget
>>
>> - igy alacsonyabb betap hofok is eleg , a konvekcios aramlast potolja a
>> lapat es igy mar csak a hotspot-ok kialakulasa a kerdes - hogy ugy
>> alakulnak ki hogy a semmibol keletkezik egy mag es letapad vagy egy
>> nagyobb
>> viszkozitasu resz a megnott hoataramlas es kiforras , megkemenyedes miatt
>> sul meg - igy alakul ki . ez utobbit meg lehet szuntetni ha a hofokot
>> addig
>> csokkentjuk amig mar nem lepi at a forrpontot (hiszen amugy sem a teljes
>> kiszaritas a cel)
>> igy nekem a jol szigetelo fedel , nem newtoni hatas alatti fordulatu
>> keverolapat , alacsony also betap hofok tunik az elso par fontos pontnak .
>>
>>
>> bye
>> dexter
>>
>>
>>
>> 2013. július 10. 8:00 Xorn írta, <toth.endre at gmail.com>:
>>
>>  Egy oda-vissza járó egyenes vakarólapát kell az edény teljesen egyenes
>>> aljára, ahol melegedik, és tutti nem ragad le. Kézzel is csak pontosan
>>> ezt csinálja az ember, nem? :-)
>>>
>>> Best regards,
>>> Andy
>>>
>>> 2013/7/10 charles hoss <charles.hoss at gmail.com>:
>>>
>>>> Nem tudtatok megoldani az egyenletes hoatadast?
>>>> Hogyhogy? Tuzre kellett optimalizalni?
>>>>
>>>> Bye
>>>> Dexter
>>>> On 9 Jul 2013 21:06, "Kovács József" <kj at faldeko.hu> wrote:
>>>>
>>>>
>>>>> 2013.07.09. 19:00 keltezéssel, k_tibor írta:
>>>>>
>>>>>  Nem találtak még fel olyan dupla falú edényt, aminek a két fala közé
>>>>>> vizet lehetne önteni? Akkor talán nem égne le, és meg lehetne úszni a
>>>>>> folytonos kevergetést is.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Anno az AGRIKON-nál kísérleteztünk
>>>>> a konzervgyár számára lekvárfőző automata géppel.
>>>>>
>>>>> Az alapelv: rozsdamentes polírozott csigaházban teflon csiga
>>>>> (nomeg kerámia felületek és még sok más ötlet volt)
>>>>>
>>>>> Az alapvető gondot az okozza, hogy
>>>>> nem garantálható a teljesen egyenletes hő átadás-átvétel.
>>>>>
>>>>> Így a cukor tartalom, előbb-utóbb biztosan rá
>>>>> "karamellizálódott" valamelyik részen a felületre.
>>>>> ...és onnan már gyorsan terjedt tovább a baj.
>>>>>
>>>>> Amitől az egész cucc összesült :-(
>>>>>
>>>>> Ezért nem jött össze a folyamatos üzemű, automata lekvár főzés.
>>>>> Pedig nagy durranás lett volna (és lenne is) ...
>>>>>
>>>>> Kézzel keverve érezni lehet, ha akad a fakanál
>>>>> és ott gyorsan lelehet vakarni a kialakulóban lévő réteget.
>>>>>
>>>>
>>  Még mielőtt íz változást okozna.
>>>>>
>>>>> KJ
>>>>>
>>>>>   k_tibor
>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Sunday, July 07, 2013, 11:04:59 PM, Kovács wrote:
>>>>>>
>>>>>> KJ> Lassú tuzön, állandó keverés mellett foz.
>>>>>> KJ> Vigyázat könnyen leragad és leég az alja cukor miatt.
>>>>>> KJ> Nem szabad nagyon rotyogtatni, akkor elmegy gyümölcs íz belole.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>
>>>
>>
>> -----
>> A(z)  üzenetben nem található vírus.
>> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
>> Verzió: 2013.0.3349 / Vírus adatbázis: 3204/6478 - Kiadás dátuma:
>> 2013.07.09.
>>
>>
>>
>>
>


More information about the Elektro-etc mailing list