[elektro-etc] grillezés

Kovács József kj at faldeko.hu
Wed Jul 10 16:17:07 CEST 2013


Ez azonban egyik sem folyamatos üzemű cucc!
Kondérban főzve könnyebb az élet.
Csakhát szakaszos az üzem...

A kitűzött cél az non-stop üzem volt.
Azaz a cucc egyik végén megy be
a nyers massza a másik végén jön ki a lekvár.
MEGSZAKÍTÁS nélkül...

Mert ez passzol faszán a töltéshez.

A szakaszos üzemben lökésszerű a töltési+zűrási igény!
Nem garantálható az azonos állag és hőkezeltség.

Nos, ezért volt főző csigás (26 méter hosszú) a rendszer.
Csak sajnos páróránként mindig akadt vele karamell-lesülés gond.

Aztán jött a rendszerváltás és megszűnt a csúcstechnológiai osztály.
Majd cirka 1,5 év múlva maga a cég is.
~200 jól képzett mérnököt eresztve szélnek...

KJ

2013.07.10. 13:56 keltezéssel, charles hoss írta:
> nem tudom . nekem az a benyomasom hogy a homerseklet csokkentesevel ,
> precizen szabalyzott korulmenyek kozott mukodnie kellene - tehat csokkentem
> a holeadast amennyire lehet , igy csokkenthetem a bekuldendo homennyiseget
>
> - igy alacsonyabb betap hofok is eleg , a konvekcios aramlast potolja a
> lapat es igy mar csak a hotspot-ok kialakulasa a kerdes - hogy ugy
> alakulnak ki hogy a semmibol keletkezik egy mag es letapad vagy egy nagyobb
> viszkozitasu resz a megnott hoataramlas es kiforras , megkemenyedes miatt
> sul meg - igy alakul ki . ez utobbit meg lehet szuntetni ha a hofokot addig
> csokkentjuk amig mar nem lepi at a forrpontot (hiszen amugy sem a teljes
> kiszaritas a cel)
> igy nekem a jol szigetelo fedel , nem newtoni hatas alatti fordulatu
> keverolapat , alacsony also betap hofok tunik az elso par fontos pontnak .
>
>
> bye
> dexter
>
>
>
> 2013. július 10. 8:00 Xorn írta, <toth.endre at gmail.com>:
>
>> Egy oda-vissza járó egyenes vakarólapát kell az edény teljesen egyenes
>> aljára, ahol melegedik, és tutti nem ragad le. Kézzel is csak pontosan
>> ezt csinálja az ember, nem? :-)
>>
>> Best regards,
>> Andy
>>
>> 2013/7/10 charles hoss <charles.hoss at gmail.com>:
>>> Nem tudtatok megoldani az egyenletes hoatadast?
>>> Hogyhogy? Tuzre kellett optimalizalni?
>>>
>>> Bye
>>> Dexter
>>> On 9 Jul 2013 21:06, "Kovács József" <kj at faldeko.hu> wrote:
>>>
>>>>
>>>> 2013.07.09. 19:00 keltezéssel, k_tibor írta:
>>>>
>>>>> Nem találtak még fel olyan dupla falú edényt, aminek a két fala közé
>>>>> vizet lehetne önteni? Akkor talán nem égne le, és meg lehetne úszni a
>>>>> folytonos kevergetést is.
>>>>>
>>>>
>>>> Anno az AGRIKON-nál kísérleteztünk
>>>> a konzervgyár számára lekvárfőző automata géppel.
>>>>
>>>> Az alapelv: rozsdamentes polírozott csigaházban teflon csiga
>>>> (nomeg kerámia felületek és még sok más ötlet volt)
>>>>
>>>> Az alapvető gondot az okozza, hogy
>>>> nem garantálható a teljesen egyenletes hő átadás-átvétel.
>>>>
>>>> Így a cukor tartalom, előbb-utóbb biztosan rá
>>>> "karamellizálódott" valamelyik részen a felületre.
>>>> ...és onnan már gyorsan terjedt tovább a baj.
>>>>
>>>> Amitől az egész cucc összesült :-(
>>>>
>>>> Ezért nem jött össze a folyamatos üzemű, automata lekvár főzés.
>>>> Pedig nagy durranás lett volna (és lenne is) ...
>>>>
>>>> Kézzel keverve érezni lehet, ha akad a fakanál
>>>> és ott gyorsan lelehet vakarni a kialakulóban lévő réteget.
>
>>>> Még mielőtt íz változást okozna.
>>>>
>>>> KJ
>>>>
>>>>   k_tibor
>>>>>
>>>>> Sunday, July 07, 2013, 11:04:59 PM, Kovács wrote:
>>>>>
>>>>> KJ> Lassú tuzön, állandó keverés mellett foz.
>>>>> KJ> Vigyázat könnyen leragad és leég az alja cukor miatt.
>>>>> KJ> Nem szabad nagyon rotyogtatni, akkor elmegy gyümölcs íz belole.
>>>>>
>>>>
>>>>
>>
>>
>
>
> -----
> A(z)  üzenetben nem található vírus.
> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
> Verzió: 2013.0.3349 / Vírus adatbázis: 3204/6478 - Kiadás dátuma: 2013.07.09.
>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list