[elektro-etc] grillezés
charles hoss
charles.hoss at gmail.com
Wed Jul 10 13:56:28 CEST 2013
nem tudom . nekem az a benyomasom hogy a homerseklet csokkentesevel ,
precizen szabalyzott korulmenyek kozott mukodnie kellene - tehat csokkentem
a holeadast amennyire lehet , igy csokkenthetem a bekuldendo homennyiseget
- igy alacsonyabb betap hofok is eleg , a konvekcios aramlast potolja a
lapat es igy mar csak a hotspot-ok kialakulasa a kerdes - hogy ugy
alakulnak ki hogy a semmibol keletkezik egy mag es letapad vagy egy nagyobb
viszkozitasu resz a megnott hoataramlas es kiforras , megkemenyedes miatt
sul meg - igy alakul ki . ez utobbit meg lehet szuntetni ha a hofokot addig
csokkentjuk amig mar nem lepi at a forrpontot (hiszen amugy sem a teljes
kiszaritas a cel)
igy nekem a jol szigetelo fedel , nem newtoni hatas alatti fordulatu
keverolapat , alacsony also betap hofok tunik az elso par fontos pontnak .
bye
dexter
2013. július 10. 8:00 Xorn írta, <toth.endre at gmail.com>:
> Egy oda-vissza járó egyenes vakarólapát kell az edény teljesen egyenes
> aljára, ahol melegedik, és tutti nem ragad le. Kézzel is csak pontosan
> ezt csinálja az ember, nem? :-)
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2013/7/10 charles hoss <charles.hoss at gmail.com>:
> > Nem tudtatok megoldani az egyenletes hoatadast?
> > Hogyhogy? Tuzre kellett optimalizalni?
> >
> > Bye
> > Dexter
> > On 9 Jul 2013 21:06, "Kovács József" <kj at faldeko.hu> wrote:
> >
> >>
> >> 2013.07.09. 19:00 keltezéssel, k_tibor írta:
> >>
> >>> Nem találtak még fel olyan dupla falú edényt, aminek a két fala közé
> >>> vizet lehetne önteni? Akkor talán nem égne le, és meg lehetne úszni a
> >>> folytonos kevergetést is.
> >>>
> >>
> >> Anno az AGRIKON-nál kísérleteztünk
> >> a konzervgyár számára lekvárfőző automata géppel.
> >>
> >> Az alapelv: rozsdamentes polírozott csigaházban teflon csiga
> >> (nomeg kerámia felületek és még sok más ötlet volt)
> >>
> >> Az alapvető gondot az okozza, hogy
> >> nem garantálható a teljesen egyenletes hő átadás-átvétel.
> >>
> >> Így a cukor tartalom, előbb-utóbb biztosan rá
> >> "karamellizálódott" valamelyik részen a felületre.
> >> ...és onnan már gyorsan terjedt tovább a baj.
> >>
> >> Amitől az egész cucc összesült :-(
> >>
> >> Ezért nem jött össze a folyamatos üzemű, automata lekvár főzés.
> >> Pedig nagy durranás lett volna (és lenne is) ...
> >>
> >> Kézzel keverve érezni lehet, ha akad a fakanál
> >> és ott gyorsan lelehet vakarni a kialakulóban lévő réteget.
> >> Még mielőtt íz változást okozna.
> >>
> >> KJ
> >>
> >> k_tibor
> >>>
> >>> Sunday, July 07, 2013, 11:04:59 PM, Kovács wrote:
> >>>
> >>> KJ> Lassú tuzön, állandó keverés mellett foz.
> >>> KJ> Vigyázat könnyen leragad és leég az alja cukor miatt.
> >>> KJ> Nem szabad nagyon rotyogtatni, akkor elmegy gyümölcs íz belole.
> >>>
> >>
> >>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list