[elektro-etc] grillezés

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Wed Jul 10 01:25:45 CEST 2013


Nem tudtatok megoldani az egyenletes hoatadast?
Hogyhogy? Tuzre kellett optimalizalni?

Bye
Dexter
On 9 Jul 2013 21:06, "Kovács József" <kj at faldeko.hu> wrote:

>
> 2013.07.09. 19:00 keltezéssel, k_tibor írta:
>
>> Nem találtak még fel olyan dupla falú edényt, aminek a két fala közé
>> vizet lehetne önteni? Akkor talán nem égne le, és meg lehetne úszni a
>> folytonos kevergetést is.
>>
>
> Anno az AGRIKON-nál kísérleteztünk
> a konzervgyár számára lekvárfőző automata géppel.
>
> Az alapelv: rozsdamentes polírozott csigaházban teflon csiga
> (nomeg kerámia felületek és még sok más ötlet volt)
>
> Az alapvető gondot az okozza, hogy
> nem garantálható a teljesen egyenletes hő átadás-átvétel.
>
> Így a cukor tartalom, előbb-utóbb biztosan rá
> "karamellizálódott" valamelyik részen a felületre.
> ...és onnan már gyorsan terjedt tovább a baj.
>
> Amitől az egész cucc összesült :-(
>
> Ezért nem jött össze a folyamatos üzemű, automata lekvár főzés.
> Pedig nagy durranás lett volna (és lenne is) ...
>
> Kézzel keverve érezni lehet, ha akad a fakanál
> és ott gyorsan lelehet vakarni a kialakulóban lévő réteget.
> Még mielőtt íz változást okozna.
>
> KJ
>
>  k_tibor
>>
>> Sunday, July 07, 2013, 11:04:59 PM, Kovács wrote:
>>
>> KJ> Lassú tuzön, állandó keverés mellett foz.
>> KJ> Vigyázat könnyen leragad és leég az alja cukor miatt.
>> KJ> Nem szabad nagyon rotyogtatni, akkor elmegy gyümölcs íz belole.
>>
>
>


More information about the Elektro-etc mailing list