[elektro-etc] grillezés

Kovács József kj at faldeko.hu
Wed Jul 10 01:50:02 CEST 2013


Az a szemét barack nem egyformán fől :-(
Még apróra darálás után sem elég homogén...

Amúgy a gőz fűtés volt akkoriban a divatos ilyesmire.
(gondolom ma is az még a járatos megoldás)

KJ


2013.07.10. 1:25 keltezéssel, charles hoss írta:
> Nem tudtatok megoldani az egyenletes hoatadast?
> Hogyhogy? Tuzre kellett optimalizalni?
>
> Bye
> Dexter
> On 9 Jul 2013 21:06, "Kovács József" <kj at faldeko.hu> wrote:
>
>>
>> 2013.07.09. 19:00 keltezéssel, k_tibor írta:
>>
>>> Nem találtak még fel olyan dupla falú edényt, aminek a két fala közé
>>> vizet lehetne önteni? Akkor talán nem égne le, és meg lehetne úszni a
>>> folytonos kevergetést is.
>>>
>>
>> Anno az AGRIKON-nál kísérleteztünk
>> a konzervgyár számára lekvárfőző automata géppel.
>>
>> Az alapelv: rozsdamentes polírozott csigaházban teflon csiga
>> (nomeg kerámia felületek és még sok más ötlet volt)
>>
>> Az alapvető gondot az okozza, hogy
>> nem garantálható a teljesen egyenletes hő átadás-átvétel.
>>
>> Így a cukor tartalom, előbb-utóbb biztosan rá
>> "karamellizálódott" valamelyik részen a felületre.
>> ...és onnan már gyorsan terjedt tovább a baj.
>>
>> Amitől az egész cucc összesült :-(
>>
>> Ezért nem jött össze a folyamatos üzemű, automata lekvár főzés.
>> Pedig nagy durranás lett volna (és lenne is) ...
>>
>> Kézzel keverve érezni lehet, ha akad a fakanál
>> és ott gyorsan lelehet vakarni a kialakulóban lévő réteget.
>> Még mielőtt íz változást okozna.
>>
>> KJ
>>
>>   k_tibor
>>>
>>> Sunday, July 07, 2013, 11:04:59 PM, Kovács wrote:
>>>
>>> KJ> Lassú tuzön, állandó keverés mellett foz.
>>> KJ> Vigyázat könnyen leragad és leég az alja cukor miatt.
>>> KJ> Nem szabad nagyon rotyogtatni, akkor elmegy gyümölcs íz belole.
>>>
>>
>>
>
>
> -----
> A(z)  üzenetben nem található vírus.
> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
> Verzió: 2013.0.3349 / Vírus adatbázis: 3204/6477 - Kiadás dátuma: 2013.07.09.
>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list