[elektro-etc] grillezés
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Sun Jul 7 21:33:02 CEST 2013
Igen, ez lenne a tuti megoldás, csak ezt meg nem csinálom :)
Mint annyi minden mást sem, épp most rúgtam össze a port a zasszonnyal,
mert elkezdett cseszegetni, hogy még ezt is meg kell csinálni, meg azt,
meg amazt, mintha nem lenne így is A0-ás a todo listám.
Amúgy mi a módszered, mennyi cukor megy a barackhoz, megy-e benzoát vagy
hasonló, üveget hogyan sterilizálod stb.?
Gábor
2013.07.07. 21:27 keltezéssel, Benedek I. írta:
> 4-500/kg.-ért megveszed a kajszit (és csak azt, nem mást!), otthon
> megfőzöd és az tényleg baracklekvár.
> Mi 2 napja tettük el, a maradékot (ami nem töltött meg egy üveget) már
> megettük, isteni volt!
>
> üdv: bi
>
> ----- Original Message ----- From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
> To: <elektro-etc at tesla.hu>
> Sent: Sunday, July 07, 2013 9:13 PM
> Subject: Re: [elektro-etc] grillezés
>
>
> Elmondom mi lett a vége.
>
> Auchanban 4eFt-ért szuper vétel: rozsdamentes acélból kőr alapú edény,
> 36 centi az átmérője, 6 centi magas. Van két füle, amivel meg lehet
> fogni, de a lényeg, hogy van rajta 3 szem, és adnak hozzá láncot is,
> amivel a 3 lábú bográcsállványra simán fel lehetett akasztani, így nem
> kellett alá semmi rács, meg egyéb megoldás! Adnak hozzá egy rácsot is,
> ami a belsejébe illik, kb. 1 centi magas lábai vannak, így azon is lehet
> párolni, vagy zsírt lecsöpögtetni vagy valamit.
>
> A másik szuper felfedezésem az Auchanban. Akartam a BBQ szószba
> baracklekvárt tenni, de rendeset. Múltkor beszélgettünk, hogy minden
> lekvár pektines zselés trutyi, és tényleg, a legdrágábbak is. Kivéve
> egyet! Jó nagy üvegben adják, és a leírás szerint 100g lekvár
> készítéshez 200g gyümölcsöt használnak fel! Semmi más nincs benne, mint
> barack és cukor. Nem is olcsó, nem is drága, 1800/kiló. És az íze az
> tökéletes, olyan mint régen, már várom hogy palacsintába is teszteljük,
> mert rendes lekváros palacsintát már emberemlékezet óta nem tudtam enni.
> Reggel első dolgom volt vajas kenyérrel :)
>
> Persze amilyen szerencsém volt, épp az oldalas volt akciós ezen a
> hétvégén, mondtam is a zasszonynak, hogy na akkor most nem fogunk azt
> sütni. Mivel nem tudtam, hogy lesz-e edényem, az itthoni hús-készlet
> maradt is a fagyasztóban, így tarjával és dagadóval voltam kénytelen
> tesztelni a BBQ szószomat meg az új sütési módszert, de azért nem
> annyira bántam meg :)
>
>
> Gábor
>
>
> 2013.07.05. 15:00 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>> Attol fugg mennyit grillezel, nyilvan ha minden nap akkor tenyleg nem
>> az,
>> de ha egy evben parszor akkor boven jo...nekem tetszik! :)
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list