[elektro-etc] grillezés

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Sun Jul 7 21:36:36 CEST 2013


szerintem lekvart fozni csakis lekvarfozo robottal erdemes .
itt a listan total nem jelenthet problemat osszetakolni senkinek .

bye
dexter



2013. július 7. 21:33 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:

> Igen, ez lenne a tuti megoldás, csak ezt meg nem csinálom :)
>
> Mint annyi minden mást sem, épp most rúgtam össze a port a zasszonnyal,
> mert elkezdett cseszegetni, hogy még ezt is meg kell csinálni, meg azt, meg
> amazt, mintha nem lenne így is A0-ás a todo listám.
>
> Amúgy mi a módszered, mennyi cukor megy a barackhoz, megy-e benzoát vagy
> hasonló, üveget hogyan sterilizálod stb.?
>
> Gábor
>
>
> 2013.07.07. 21:27 keltezéssel, Benedek I. írta:
>
>  4-500/kg.-ért megveszed a kajszit (és csak azt, nem mást!), otthon
>> megfőzöd és az tényleg baracklekvár.
>> Mi 2 napja tettük el, a maradékot (ami nem töltött meg egy üveget) már
>> megettük, isteni volt!
>>
>> üdv: bi
>>
>> ----- Original Message ----- From: "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>
>> To: <elektro-etc at tesla.hu>
>> Sent: Sunday, July 07, 2013 9:13 PM
>> Subject: Re: [elektro-etc] grillezés
>>
>>
>> Elmondom mi lett a vége.
>>
>> Auchanban 4eFt-ért szuper vétel: rozsdamentes acélból kőr alapú edény,
>> 36 centi az átmérője, 6 centi magas. Van két füle, amivel meg lehet
>> fogni, de a lényeg, hogy van rajta 3 szem, és adnak hozzá láncot is,
>> amivel a 3 lábú bográcsállványra simán fel lehetett akasztani, így nem
>> kellett alá semmi rács, meg egyéb megoldás! Adnak hozzá egy rácsot is,
>> ami a belsejébe illik, kb. 1 centi magas lábai vannak, így azon is lehet
>> párolni, vagy zsírt lecsöpögtetni vagy valamit.
>>
>> A másik szuper felfedezésem az Auchanban. Akartam a BBQ szószba
>> baracklekvárt tenni, de rendeset. Múltkor beszélgettünk, hogy minden
>> lekvár pektines zselés trutyi, és tényleg, a legdrágábbak is. Kivéve
>> egyet! Jó nagy üvegben adják, és a leírás szerint 100g lekvár
>> készítéshez 200g gyümölcsöt használnak fel! Semmi más nincs benne, mint
>> barack és cukor. Nem is olcsó, nem is drága, 1800/kiló. És az íze az
>> tökéletes, olyan mint régen, már várom hogy palacsintába is teszteljük,
>> mert rendes lekváros palacsintát már emberemlékezet óta nem tudtam enni.
>> Reggel első dolgom volt vajas kenyérrel :)
>>
>> Persze amilyen szerencsém volt, épp az oldalas volt akciós ezen a
>> hétvégén, mondtam is a zasszonynak, hogy na akkor most nem fogunk azt
>> sütni. Mivel nem tudtam, hogy lesz-e edényem, az itthoni hús-készlet
>> maradt is a fagyasztóban, így tarjával és dagadóval voltam kénytelen
>> tesztelni a BBQ szószomat meg az új sütési módszert, de azért nem
>> annyira bántam meg :)
>>
>>
>> Gábor
>>
>>
>> 2013.07.05. 15:00 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>
>>> Attol fugg mennyit grillezel, nyilvan ha minden nap akkor tenyleg nem az,
>>> de ha egy evben parszor akkor boven jo...nekem tetszik! :)
>>>
>>>
>>
>>
>


More information about the Elektro-etc mailing list