[elektro-etc] grillezés
Karoly Kovacs
koka55 at kabsi.at
Fri Jul 5 14:57:09 CEST 2013
Ja! A magyar oldalas! Mert amit mifelenk lehet kapni...
Pedig nagyon nepszeru erre fele is, csak hat ez olyan, hogy jo, ha egy
centi hus van rajta. Mi is mindig Mo-rol hozzuk magunkkal, amikor otthon
jarunk.
Karoly
-------- Original Message --------
> Közben megtaláltam a receptet:
>
> http://miseenplace.blog.hu/2013/06/03/oldalas_a_grillpartyk_kiralya
>
>
> Gábor
>
>
> 2013.07.05. 10:49 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>> A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
>>
>> 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan
>> vasrúdja, amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé
>> leszúrja a földbe, így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni
>> valamit, pl. csajkát és abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen
>> ilyenhez jutni? Néztem az ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez.
>> Biztos lehetne betonvasból barkácsolni, de sem betonvasam, sem
>> megfelelő eszközeim, hogy rendesen elkészítsem. De hátha valakinek
>> beugrik egy erre jól használható valami. Még azok a létrafokok
>> jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem tudom olyat
>> lehet-e készen kapni.
>>
>> 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
>> bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá
>> a fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával
>> letakarva, majd amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább
>> pirítva. Mi az a tepsi vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom
>> a bolti vékony lemez teflonos cuccok ha kapnának a parázstól
>> pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott hamar kiégnének. Itthon van egy
>> kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből hajlított valami tepsi, de
>> nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom mire elég. Szóval miben
>> szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt, vagy nem kell ennyit
>> parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list