[elektro-etc] grillezés

Jozsef Valkai vjozsef at valkai.net
Fri Jul 5 10:52:57 CEST 2013


2. van sima, kaphato, merevebb alufolia, egyszerhasznalatos talca, effele:

http://www.munkaruhaonline.hu/kepek/L43050.jpg

-- 
--
Valkai Jozsef
+36 70 36 28 147
vjozsef at valkai.net
lat: +47.30.43.94
lon: +19.9.9.39



2013. július 5. 10:49 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:

> A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
>
> 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan vasrúdja,
> amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé leszúrja a földbe,
> így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni valamit, pl. csajkát és
> abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen ilyenhez jutni? Néztem az
> ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez. Biztos lehetne betonvasból
> barkácsolni, de sem betonvasam, sem megfelelő eszközeim, hogy rendesen
> elkészítsem. De hátha valakinek beugrik egy erre jól használható valami.
> Még azok a létrafokok jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem
> tudom olyat lehet-e készen kapni.
>
> 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
> bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá a
> fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával letakarva,
> majd amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább pirítva. Mi az a
> tepsi vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom a bolti vékony lemez
> teflonos cuccok ha kapnának a parázstól pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott
> hamar kiégnének. Itthon van egy kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből
> hajlított valami tepsi, de nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom
> mire elég. Szóval miben szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt,
> vagy nem kell ennyit parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
>
>
> --
> Gábor
>
>


More information about the Elektro-etc mailing list