[elektro-etc] grillezés

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Fri Jul 5 10:51:18 CEST 2013


Közben megtaláltam a receptet:

http://miseenplace.blog.hu/2013/06/03/oldalas_a_grillpartyk_kiralya


Gábor


2013.07.05. 10:49 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
>
> 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan 
> vasrúdja, amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé 
> leszúrja a földbe, így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni 
> valamit, pl. csajkát és abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen 
> ilyenhez jutni? Néztem az ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez. 
> Biztos lehetne betonvasból barkácsolni, de sem betonvasam, sem 
> megfelelő eszközeim, hogy rendesen elkészítsem. De hátha valakinek 
> beugrik egy erre jól használható valami. Még azok a létrafokok 
> jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem tudom olyat 
> lehet-e készen kapni.
>
> 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast 
> bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá 
> a fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával 
> letakarva, majd amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább 
> pirítva. Mi az a tepsi vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom 
> a bolti vékony lemez teflonos cuccok ha kapnának a parázstól 
> pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott hamar kiégnének. Itthon van egy 
> kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből hajlított valami tepsi, de 
> nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom mire elég. Szóval miben 
> szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt, vagy nem kell ennyit 
> parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list