[elektro-etc] grillezés
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Fri Jul 5 10:51:18 CEST 2013
Közben megtaláltam a receptet:
http://miseenplace.blog.hu/2013/06/03/oldalas_a_grillpartyk_kiralya
Gábor
2013.07.05. 10:49 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
>
> 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan
> vasrúdja, amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé
> leszúrja a földbe, így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni
> valamit, pl. csajkát és abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen
> ilyenhez jutni? Néztem az ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez.
> Biztos lehetne betonvasból barkácsolni, de sem betonvasam, sem
> megfelelő eszközeim, hogy rendesen elkészítsem. De hátha valakinek
> beugrik egy erre jól használható valami. Még azok a létrafokok
> jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem tudom olyat
> lehet-e készen kapni.
>
> 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
> bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá
> a fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával
> letakarva, majd amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább
> pirítva. Mi az a tepsi vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom
> a bolti vékony lemez teflonos cuccok ha kapnának a parázstól
> pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott hamar kiégnének. Itthon van egy
> kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből hajlított valami tepsi, de
> nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom mire elég. Szóval miben
> szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt, vagy nem kell ennyit
> parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list