[elektro-etc] grillezés
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Fri Jul 5 10:49:34 CEST 2013
A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan
vasrúdja, amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé
leszúrja a földbe, így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni
valamit, pl. csajkát és abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen
ilyenhez jutni? Néztem az ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez.
Biztos lehetne betonvasból barkácsolni, de sem betonvasam, sem megfelelő
eszközeim, hogy rendesen elkészítsem. De hátha valakinek beugrik egy
erre jól használható valami. Még azok a létrafokok jutottak eszembe, ami
a falból szokott kiállni, nem tudom olyat lehet-e készen kapni.
2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá a
fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával letakarva,
majd amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább pirítva. Mi az
a tepsi vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom a bolti vékony
lemez teflonos cuccok ha kapnának a parázstól pontszerűen mondjuk 1000
fokot, ott hamar kiégnének. Itthon van egy kicsit vastagabb anyagból jó
régi, lemezből hajlított valami tepsi, de nem túl nagy, és a
lemezvastagság is nem tudom mire elég. Szóval miben szokás ezt csinálni,
öntöttvas, vagy kovácsolt, vagy nem kell ennyit parázni, jó lesz bármi
ami van a konyhában?
--
Gábor
More information about the Elektro-etc
mailing list