[elektro-etc] grillezés

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Fri Jul 5 10:49:34 CEST 2013


A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:

1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan 
vasrúdja, amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé 
leszúrja a földbe, így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni 
valamit, pl. csajkát és abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen 
ilyenhez jutni? Néztem az ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez. 
Biztos lehetne betonvasból barkácsolni, de sem betonvasam, sem megfelelő 
eszközeim, hogy rendesen elkészítsem. De hátha valakinek beugrik egy 
erre jól használható valami. Még azok a létrafokok jutottak eszembe, ami 
a falból szokott kiállni, nem tudom olyat lehet-e készen kapni.

2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast 
bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá a 
fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával letakarva, 
majd amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább pirítva. Mi az 
a tepsi vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom a bolti vékony 
lemez teflonos cuccok ha kapnának a parázstól pontszerűen mondjuk 1000 
fokot, ott hamar kiégnének. Itthon van egy kicsit vastagabb anyagból jó 
régi, lemezből hajlított valami tepsi, de nem túl nagy, és a 
lemezvastagság is nem tudom mire elég. Szóval miben szokás ezt csinálni, 
öntöttvas, vagy kovácsolt, vagy nem kell ennyit parázni, jó lesz bármi 
ami van a konyhában?


-- 
Gábor



More information about the Elektro-etc mailing list