[elektro-etc] grillezés
Topybear
topybear at gmail.com
Fri Jul 5 11:28:53 CEST 2013
Ez aloménium! Megsérül a teflon és kuka...
Az öntöttvas jobb, szabadba meg pláne.
Topy
2013. július 5. 11:16 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:
> Ez nagyobb és olcsóbb, nem is néz ki rosszul és könnyű hozzájutni:
> http://www.ikea.com/hu/hu/**catalog/products/50055085/<http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50055085/>
>
>
>
> Gábor
>
>
> 2013.07.05. 11:05 keltezéssel, Xorn írta:
>
>> Mindenképpen csak vasból-acélból készült dolgot használnék, a többi
>>
>> nem biztos, hogy elviseli. Réz is max. akkor, ha lédús dolgot főzöl
>> (és nem sütsz!) benne, mint gulyás, paprikás krupmli, ilyesmi.
>>
>> Zománcos szintén nem nyerő, mert alighanem elég hamar ledobja magáról.
>> Egy sima, kezeletlen, festetlen, zománctalan stb., öntöttvasból
>> készült holmi lehet kiválóan alkalmas ilyesmire.
>>
>> Nem olcsó, de kb. 20 másodpercet töltöttem csak a guglizással:
>>
>> http://www.barkonyhakellek.hu/**bogracs-grill-kerti-**
>> kiegeszitok/kerti-grill-es-**kiegeszitok/ontottvas-**
>> grillserpenyo-26*26-cm-lv-eco-**gt-2626-t2.html<http://www.barkonyhakellek.hu/bogracs-grill-kerti-kiegeszitok/kerti-grill-es-kiegeszitok/ontottvas-grillserpenyo-26*26-cm-lv-eco-gt-2626-t2.html>
>>
>> U-vas helyett valami masszívabb sűtorcövek? Ha eleget leversz belőlük
>> egymás mellé, a tetejük így is kiadja a síkot, amin a serpenyő
>> felfekszik, nem kell annak vízszintes felülettel rendelkeznie. 30
>> centi körül darabokat is árulnak, jellemzően 6-7 mm vastag vas-acél
>> anyagból, az nemigen fogja megsínyleni a tüzet, amivel körülrakod.
>>
>> Best regards,
>> Andy
>>
>> 2013/7/5 Acs Gabor<levlista at e8e.eu>:
>>
>>> A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
>>>
>>> 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan
>>> vasrúdja,
>>> amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé leszúrja a
>>> földbe,
>>> így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni valamit, pl. csajkát
>>> és
>>> abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen ilyenhez jutni? Néztem az
>>> ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez. Biztos lehetne betonvasból
>>> barkácsolni, de sem betonvasam, sem megfelelő eszközeim, hogy rendesen
>>> elkészítsem. De hátha valakinek beugrik egy erre jól használható valami.
>>> Még
>>> azok a létrafokok jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem
>>> tudom
>>> olyat lehet-e készen kapni.
>>>
>>> 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
>>> bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá a
>>> fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával letakarva,
>>> majd
>>> amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább pirítva. Mi az a
>>> tepsi
>>> vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom a bolti vékony lemez
>>> teflonos
>>> cuccok ha kapnának a parázstól pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott hamar
>>> kiégnének. Itthon van egy kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből
>>> hajlított valami tepsi, de nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom
>>> mire elég. Szóval miben szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt,
>>> vagy
>>> nem kell ennyit parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
>>>
>>>
>>> --
>>> Gábor
>>>
>>>
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list