[elektro-etc] grillezés

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Fri Jul 5 11:16:13 CEST 2013


Ez nagyobb és olcsóbb, nem is néz ki rosszul és könnyű hozzájutni:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50055085/


Gábor


2013.07.05. 11:05 keltezéssel, Xorn írta:
> Mindenképpen csak vasból-acélból készült dolgot használnék, a többi
> nem biztos, hogy elviseli. Réz is max. akkor, ha lédús dolgot főzöl
> (és nem sütsz!) benne, mint gulyás, paprikás krupmli, ilyesmi.
>
> Zománcos szintén nem nyerő, mert alighanem elég hamar ledobja magáról.
> Egy sima, kezeletlen, festetlen, zománctalan stb., öntöttvasból
> készült holmi lehet kiválóan alkalmas ilyesmire.
>
> Nem olcsó, de kb. 20 másodpercet töltöttem csak a guglizással:
>
> http://www.barkonyhakellek.hu/bogracs-grill-kerti-kiegeszitok/kerti-grill-es-kiegeszitok/ontottvas-grillserpenyo-26*26-cm-lv-eco-gt-2626-t2.html
>
> U-vas helyett valami masszívabb sűtorcövek? Ha eleget leversz belőlük
> egymás mellé, a tetejük így is kiadja a síkot, amin a serpenyő
> felfekszik, nem kell annak vízszintes felülettel rendelkeznie. 30
> centi körül darabokat is árulnak, jellemzően 6-7 mm vastag vas-acél
> anyagból, az nemigen fogja megsínyleni a tüzet, amivel körülrakod.
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2013/7/5 Acs Gabor<levlista at e8e.eu>:
>> A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
>>
>> 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan vasrúdja,
>> amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé leszúrja a földbe,
>> így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni valamit, pl. csajkát és
>> abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen ilyenhez jutni? Néztem az
>> ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez. Biztos lehetne betonvasból
>> barkácsolni, de sem betonvasam, sem megfelelő eszközeim, hogy rendesen
>> elkészítsem. De hátha valakinek beugrik egy erre jól használható valami. Még
>> azok a létrafokok jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem tudom
>> olyat lehet-e készen kapni.
>>
>> 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
>> bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá a
>> fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával letakarva, majd
>> amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább pirítva. Mi az a tepsi
>> vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom a bolti vékony lemez teflonos
>> cuccok ha kapnának a parázstól pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott hamar
>> kiégnének. Itthon van egy kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből
>> hajlított valami tepsi, de nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom
>> mire elég. Szóval miben szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt, vagy
>> nem kell ennyit parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
>>
>>
>> --
>> Gábor
>>
>



More information about the Elektro-etc mailing list