[elektro-etc] grillezés
Xorn
toth.endre at gmail.com
Fri Jul 5 11:50:11 CEST 2013
Ha csinálsz belőle egy mátrixot, ami nem csak a szélén van, hanem
négyzetrácsosan, akkor nem tudod leverni, de közé még mindig elfér a
tüzelő, pláne, ha faszenet használsz.
Best regards,
Andy
2013/7/5 Acs Gabor <levlista at e8e.eu>:
> Poén "A bolt címe: 1184 Budapest, Vaslemez u. 10. "
>
> Tényleg nem olcsó, de sanszos, hogy ebben még az unokáim unokái is tudnának
> oldalasozni.
>
> Sátorcövek régen nem olyan kör keresztmetszetű kis huzal-izé volt, hanem
> mint a szögvas, olyan derékszögűre hajlított lemez. Tényleg az is jó lenne,
> bár ha az ember piszkálgatja a serpenyőt, vagy alatta a tüzet, erről
> könnyebb leverni.
>
>
> Gábor
>
>
> 2013.07.05. 11:05 keltezéssel, Xorn írta:
>
>> Mindenképpen csak vasból-acélból készült dolgot használnék, a többi
>> nem biztos, hogy elviseli. Réz is max. akkor, ha lédús dolgot főzöl
>> (és nem sütsz!) benne, mint gulyás, paprikás krupmli, ilyesmi.
>>
>> Zománcos szintén nem nyerő, mert alighanem elég hamar ledobja magáról.
>> Egy sima, kezeletlen, festetlen, zománctalan stb., öntöttvasból
>> készült holmi lehet kiválóan alkalmas ilyesmire.
>>
>> Nem olcsó, de kb. 20 másodpercet töltöttem csak a guglizással:
>>
>>
>> http://www.barkonyhakellek.hu/bogracs-grill-kerti-kiegeszitok/kerti-grill-es-kiegeszitok/ontottvas-grillserpenyo-26*26-cm-lv-eco-gt-2626-t2.html
>>
>> U-vas helyett valami masszívabb sűtorcövek? Ha eleget leversz belőlük
>> egymás mellé, a tetejük így is kiadja a síkot, amin a serpenyő
>> felfekszik, nem kell annak vízszintes felülettel rendelkeznie. 30
>> centi körül darabokat is árulnak, jellemzően 6-7 mm vastag vas-acél
>> anyagból, az nemigen fogja megsínyleni a tüzet, amivel körülrakod.
>>
>> Best regards,
>> Andy
>>
>> 2013/7/5 Acs Gabor<levlista at e8e.eu>:
>>>
>>> A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
>>>
>>> 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan
>>> vasrúdja,
>>> amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé leszúrja a
>>> földbe,
>>> így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni valamit, pl. csajkát
>>> és
>>> abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen ilyenhez jutni? Néztem az
>>> ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez. Biztos lehetne betonvasból
>>> barkácsolni, de sem betonvasam, sem megfelelő eszközeim, hogy rendesen
>>> elkészítsem. De hátha valakinek beugrik egy erre jól használható valami.
>>> Még
>>> azok a létrafokok jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem
>>> tudom
>>> olyat lehet-e készen kapni.
>>>
>>> 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
>>> bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá a
>>> fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával letakarva,
>>> majd
>>> amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább pirítva. Mi az a
>>> tepsi
>>> vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom a bolti vékony lemez
>>> teflonos
>>> cuccok ha kapnának a parázstól pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott hamar
>>> kiégnének. Itthon van egy kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből
>>> hajlított valami tepsi, de nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom
>>> mire elég. Szóval miben szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt,
>>> vagy
>>> nem kell ennyit parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
>>>
>>>
>>> --
>>> Gábor
>>>
>>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list