[elektro-etc] grillezés
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Fri Jul 5 11:45:05 CEST 2013
Igaz...
Csak jó lett volna még ma meg is venni a cuccot. Itthon olyan 30x40
körüli serpenyő van a sütőben, jó lenne egy közel ekkora.
Gábor
2013.07.05. 11:28 keltezéssel, Topybear írta:
> Ez aloménium! Megsérül a teflon és kuka...
> Az öntöttvas jobb, szabadba meg pláne.
>
> Topy
>
>
>
> 2013. július 5. 11:16 Acs Gabor írta,<levlista at e8e.eu>:
>
>> Ez nagyobb és olcsóbb, nem is néz ki rosszul és könnyű hozzájutni:
>> http://www.ikea.com/hu/hu/**catalog/products/50055085/<http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50055085/>
>>
>>
>>
>> Gábor
>>
>>
>> 2013.07.05. 11:05 keltezéssel, Xorn írta:
>>
>>> Mindenképpen csak vasból-acélból készült dolgot használnék, a többi
>>>
>>> nem biztos, hogy elviseli. Réz is max. akkor, ha lédús dolgot főzöl
>>> (és nem sütsz!) benne, mint gulyás, paprikás krupmli, ilyesmi.
>>>
>>> Zománcos szintén nem nyerő, mert alighanem elég hamar ledobja magáról.
>>> Egy sima, kezeletlen, festetlen, zománctalan stb., öntöttvasból
>>> készült holmi lehet kiválóan alkalmas ilyesmire.
>>>
>>> Nem olcsó, de kb. 20 másodpercet töltöttem csak a guglizással:
>>>
>>> http://www.barkonyhakellek.hu/**bogracs-grill-kerti-**
>>> kiegeszitok/kerti-grill-es-**kiegeszitok/ontottvas-**
>>> grillserpenyo-26*26-cm-lv-eco-**gt-2626-t2.html<http://www.barkonyhakellek.hu/bogracs-grill-kerti-kiegeszitok/kerti-grill-es-kiegeszitok/ontottvas-grillserpenyo-26*26-cm-lv-eco-gt-2626-t2.html>
>>>
>>> U-vas helyett valami masszívabb sűtorcövek? Ha eleget leversz belőlük
>>> egymás mellé, a tetejük így is kiadja a síkot, amin a serpenyő
>>> felfekszik, nem kell annak vízszintes felülettel rendelkeznie. 30
>>> centi körül darabokat is árulnak, jellemzően 6-7 mm vastag vas-acél
>>> anyagból, az nemigen fogja megsínyleni a tüzet, amivel körülrakod.
>>>
>>> Best regards,
>>> Andy
>>>
>>> 2013/7/5 Acs Gabor<levlista at e8e.eu>:
>>>
>>>> A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
>>>>
>>>> 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan
>>>> vasrúdja,
>>>> amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé leszúrja a
>>>> földbe,
>>>> így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni valamit, pl. csajkát
>>>> és
>>>> abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen ilyenhez jutni? Néztem az
>>>> ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez. Biztos lehetne betonvasból
>>>> barkácsolni, de sem betonvasam, sem megfelelő eszközeim, hogy rendesen
>>>> elkészítsem. De hátha valakinek beugrik egy erre jól használható valami.
>>>> Még
>>>> azok a létrafokok jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem
>>>> tudom
>>>> olyat lehet-e készen kapni.
>>>>
>>>> 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
>>>> bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá a
>>>> fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával letakarva,
>>>> majd
>>>> amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább pirítva. Mi az a
>>>> tepsi
>>>> vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom a bolti vékony lemez
>>>> teflonos
>>>> cuccok ha kapnának a parázstól pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott hamar
>>>> kiégnének. Itthon van egy kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből
>>>> hajlított valami tepsi, de nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom
>>>> mire elég. Szóval miben szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt,
>>>> vagy
>>>> nem kell ennyit parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
>>>>
>>>>
>>>> --
>>>> Gábor
>>>>
>>>>
More information about the Elektro-etc
mailing list