[elektro-etc] grillezés
Jozsef Valkai
vjozsef at valkai.net
Fri Jul 5 11:09:11 CEST 2013
Amit belinkeltem, en olyannal sutottem parazson, semmi baja nem lett,
persze egyszerhasznalatos, kokemeny ezresert kapsz 5dbot.
--
--
Valkai Jozsef
+36 70 36 28 147
vjozsef at valkai.net
lat: +47.30.43.94
lon: +19.9.9.39
2013. július 5. 11:05 Xorn írta, <toth.endre at gmail.com>:
> Mindenképpen csak vasból-acélból készült dolgot használnék, a többi
> nem biztos, hogy elviseli. Réz is max. akkor, ha lédús dolgot főzöl
> (és nem sütsz!) benne, mint gulyás, paprikás krupmli, ilyesmi.
>
> Zománcos szintén nem nyerő, mert alighanem elég hamar ledobja magáról.
> Egy sima, kezeletlen, festetlen, zománctalan stb., öntöttvasból
> készült holmi lehet kiválóan alkalmas ilyesmire.
>
> Nem olcsó, de kb. 20 másodpercet töltöttem csak a guglizással:
>
>
> http://www.barkonyhakellek.hu/bogracs-grill-kerti-kiegeszitok/kerti-grill-es-kiegeszitok/ontottvas-grillserpenyo-26*26-cm-lv-eco-gt-2626-t2.html
>
> U-vas helyett valami masszívabb sűtorcövek? Ha eleget leversz belőlük
> egymás mellé, a tetejük így is kiadja a síkot, amin a serpenyő
> felfekszik, nem kell annak vízszintes felülettel rendelkeznie. 30
> centi körül darabokat is árulnak, jellemzően 6-7 mm vastag vas-acél
> anyagból, az nemigen fogja megsínyleni a tüzet, amivel körülrakod.
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2013/7/5 Acs Gabor <levlista at e8e.eu>:
> > A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
> >
> > 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan
> vasrúdja,
> > amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé leszúrja a
> földbe,
> > így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni valamit, pl. csajkát
> és
> > abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen ilyenhez jutni? Néztem az
> > ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez. Biztos lehetne betonvasból
> > barkácsolni, de sem betonvasam, sem megfelelő eszközeim, hogy rendesen
> > elkészítsem. De hátha valakinek beugrik egy erre jól használható valami.
> Még
> > azok a létrafokok jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem
> tudom
> > olyat lehet-e készen kapni.
> >
> > 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
> > bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá a
> > fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával letakarva,
> majd
> > amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább pirítva. Mi az a
> tepsi
> > vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom a bolti vékony lemez
> teflonos
> > cuccok ha kapnának a parázstól pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott hamar
> > kiégnének. Itthon van egy kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből
> > hajlított valami tepsi, de nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom
> > mire elég. Szóval miben szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt,
> vagy
> > nem kell ennyit parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
> >
> >
> > --
> > Gábor
> >
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list